Főoldal

Ha még nem vagy rutinos az álláskeresésben,

mi segítünk, hogy a szaktudásod mellett mi kell még a sikerhez.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Miben tudunk segíteni?

Két dologban vagyunk segítségedre:
 • Hogyan pályázz? – Hasznos tanácsok a sikeres álláskereséshez, a gyakori hibák könnyedén való elkerülése mellett, mindez az informatikai és mérnök szakma elvárásihoz igazítva. Ha tovább olvasol, megtalálod a válaszokat a kérdéseidre.
 • Hova pályázz? – Az Állásajánlatok menüpont alatt növekvő számú, rendszeresen frissülő állások közül válogathatsz, úgymint Java fejlesztő, PHP fejlesztő, C#/.NET fejlesztő, C++ fejlesztő, villamosmérnök lehetőségek, csak hogy a leggyakoribbakat említsük. Ha éppen nem találtál hozzád illő pozíciót, ne csüggedj, küldd el önéletrajzod. Amint a preferenciáidnak megfelelő pozíció kerül a kezünkbe, Te leszel az első akit megkeresünk.

Miért érdemes Hozzánk, mint, munkaerő-közvetítő céghez fordulnod?

 • azonnal felvesszük veled a kapcsolatot
 • megtaláljuk az érdeklődésednek legmegfelelőbb pozíciókat (a hozzád illő szervezetet, munkastílust, cégkultúrát, munkakörnyezetet)
 • nálunk párhuzamosan több pozícióra is jelentkezhetsz
 • szakmai tesztünkkel felmérheted tudásodat
 • közösen kijavítjuk a szakmai önéletrajzod
 • részletesen bemutatjuk a céget(eket), ahova pályázol, felkészítünk az éles partnerinterjúra, segítünk kijavítani a saját interjúnkon felmerült hibáidat
 • harmadik félként hitelesen fel tudjuk hívni partnerünk figyelmét az erősségeidre
 • folyamatosan tájékoztatunk a kiválasztási folyamat állásáról
 • szükség esetén megsürgetjük a döntést a partnerünknél
 • végigkísérjünk a belépésedet az új munkahelyedre, egészen a próbaidő végéig

Mit érdemes hangsúlyozni az önéletrajzodban, ha még nincs releváns szakmai tapasztalatod az érdeklődési területeden? Ha pályakezdő, frissdiplomás szakember vagy, mindenképp írd bele a cv-be a következőket:

 • a BSC, MSC képzés pontos szakiránya
 • szakdolgozat témája, szakdolgozat érdemjegye
 • diploma érdemjegyszakmai gyakorlat, kooperatív képzés, laborgyakorlat időtartama, helye, elvégzett feladatok
 • külföldi ösztöndíjak, tanulmányutak
 • tanulmányi versenyeken való részvétel, elért eredmény
 • szakmai diákmunkák
 • konkrét hobbi, sporttevékenység

Hogyan működik nálunk egy kiválasztási folyamat egy adott pozícióra?

Ha jelentkezel hozzánk egy nyitott pozícióra, először is bekerülsz jelölt adatbázisunkba, mint aktív álláskereső. 1-2 napon belül HR tanácsadónk felveszi Veled a kapcsolatot, először telefonon. Behívunk egy személyes interjúra, ez alkalommal megírod szakmai tesztünket és röviden elbeszélgetünk Veled az önéletrajzodról, karrierterveidről. Tájékoztatunk az ügyfél cégünkről, a konkrét feladatról, illetve megnézzük van-e más pozíció, ami érdekelhet, és ahol megfelelsz a pozíció elvárásainak. Kijavítjuk a szakmai teszted, és megfelelő eredmény elérése esetén, elküldjük szakmai anyagod az ügyfél céghez, akihez pályáztál. Végigkövetjük a teljeses kiválasztási folyamatot, telefonon és e-mailben tartjuk a kapcsolatot Veled egészen a megállapodásig. Ha az interjúzás során bármi problémád adódik, bátran keress minket, segítünk. A próbaidő alatt is felhívunk, hogy érzed magad az új cégben, mennyire valósultak meg az elképzeléseid, mennyire vagy elégedett az új munkahellyel.

Milyen hosszú a kiválasztás a cégeknél, hány körre számíthatsz?

Jellemzően 3-4 hét alatt lezajlik a kiválasztás, az első kapcsolatfelvételtől a céggel való megállapodásig. Általában egy körre számíthatsz nálunk, a HR tanácsadónkkal, majd 1. esetleg 2. körre az ügyfél cég szakmai vezetőjével. Az első körben nálunk írod meg a szakmai tesztet, amelyet a legtöbb cég szakmai felmérésnek elfogad.

Mire számíthatsz a tesztíráson? Milyen típusú tesztek várhatóak?

A szoftverfejlesztők, villamosmérnökök a szakmai tudásként elvárt programnyelvekből papír alapú tesztet írnak nálunk. A teszt tartalmaz elméleti kérdéseket, hibakeresési feladatot és kódolási feladatot is. Mindezt internetes segítség nélkül kell kitölteni.

Hogyan öltözz fel a személyes interjúra? Hajviselet és testékszerek. A non-verbális kommunikáció jelentősége

Nálunk, az első körös interjú alkalmával öltözhetsz lazábban, kényelmesen (ing, farmer, pulóver), viszont amikor már az ügyfél céghez mész interjúra vegyél fehér inget, zakót vagy öltönyt. Lehetőleg konzervatív hajviselettel, testékszerek nélkül jelenj meg az interjún. Fontos, hogy a szóbeli kommunikációd összhangban legyen a mozdulataiddal, gesztusaiddal, testtartásoddal, kézfogásoddal. Amennyiben ez nincs meg, nem leszel hiteles a cég szemében. Az első találkozásunk alkalmával HR tanácsadó kolléganőnk fel fogja hívni a figyelmedet, ha e téren hiányosságot tapasztal. Így élesben, a partnerünknél már a legjobb formádat tudod hozni.

Milyen bért kérj és mikor?

A bérigényedet, anyagi elvárásaidat már az első körben, előszűrésben megkérdezzük tőled. Akkor leszel hiteles, ha a kiválasztási folyamat végéig tartod magad az első körben megfogalmazott elvárásaidhoz. Ezért mielőtt állásra jelentkeznél, mindenképp gondold végig mekkora bérrel lennél elégedett. A bérkalkulátoron keresztül ki tudod számolni, hogy az általad ideálisnak tartott nettó milyen bruttó fizetést jelent. Amennyiben később magasabb összeget mondasz, elveszíted az esélyt, hogy tiéd legyen az állás. Természetesen a bérről csak akkor beszélj, ha kérdeznek róla. Ne aggódj, idejében felteszik a kérdést.

Milyen bérsávban érdemes gondolkodni a piacon?

ajánlott bér/
bruttó Ft
junior
(0-2 év)
standard
(2-4 év)
senior
(5-10 év)
vezető pozíció
szoftverfejlesztő 300-450 450-700 700-1 000 800-1 200
villamosmérnök 300-350 380-600 650-850 800-1 000

Mi az a referencialevél? Ki lehet referencia személy?

A referencialevél a korábbi munkaadótól kapott ajánlás, amelyben a munkáltató összefoglalja a munkavállalóról alkotott, pozitív képét. Referenciaszemély lehet a jelölt volt felettese, volt kollégája, vagy olyan személy, aki az ügyfél oldalról rálátott a jelölt szakmai munkájára. A referencialevél sablonunkat a jobb oldali menüoszlopban találod. Használd bátran! Általában mikor feltétel? Minden jelentkezéshez érdemes csatolni?

Mit tegyél, ha erkölcsi bizonyítványt kérnek?

Vannak olyan cégek, és olyan munkakörök, ahol a pályázás feltétele egy érvényes hatósági erkölcsi bizonyítvány. Ez a bizonyítvány magyar nyelven kerül kiállításra és a kiállítástól számított 90 napig érvényes. A bizonyítvány igazolja, hogy az adott időpontban büntetlen előéletű vagy és foglalkoztathatnak az adott szakmában, munkakörben. A postahivatalokban és weben keresztül lehet igénylőlapot , és a bizonyítványt kérni – az eljárás további részleteit itt találod. Amennyiben rendelkezel Ügyfélkapu regisztrációval itt elektronikusan is benyújthatod az igénylőlapot. A kérelem beérkezésétől számított 8 napon belül készül el és kerül kipostázásra. A KEKKH Központi Okmányiroda intézi a kiállítását, nekik kell elküldeni az igényt a kitöltött formanyomtatvánnyal. Az eljárás igazolási szolgáltatás díja 2013-ban 3100 forint. Amennyiben rendelkezel referencialevéllel, minden jelentkezéshez érdemes csatolni. Magyarországon elsősorban a komolyabb tapasztalatot igénylő pozícióknál kérik kötelezően a munkáltatók.

A nyelvtudás jelentősége

Az informatikus és mérnök munkák legtöbbjénél az állást meghirdető cég legalább középfokú angol nyelvtudást kér. Előfordul olyan pozíció is, ahol az angol nyelv mellett a német nyelv középszintű tudása is feltétel. A diploma megszerzéséhez ma már követelmény a középfokú nyelvvizsga megléte, ebből kifolyólag a cégek többsége a középfokú nyelvtudást alapkövetelménynek tekinti. Külföldi pozícióra csak akkor tudsz pályázni, ha legalább középfokon beszéled az angolt. Tapasztalatunk szerint az angol nyelvtudás hiánya, komolyan lekorlátozza, milyen pozíciókra pályázhatsz. Az ismert elvárások miatt arra biztatunk, folyamatosan tanuld a nyelvet, fejleszd vagy legalább tartsd szinten a nyelvtudásod, mert karriered építéséhez szükséged lesz a valós, aktív nyelvtudásra.

Mi történik az ajánlatadáson? Mi vár rád, ha elfogadod az ajánlatot?

Az ajánlatadás személyes találkozó keretében zajlik. Ez alkalommal a leendő munkáltató ismerteti Veled felkínált a juttatási csomagot és az alkalmazás feltételeit. Amennyiben elfogadod az ajánlatot, megállapodtok, és aláírjátok a munkaszerződést. Sokszor ez nem egy alkalommal zajlik, hiszen gyakran az előző munkahelyeden történő felmondás előzi meg az új munkahelyre való belépést.

Mi kell a sikerhez a tudáson túl?

 • jól megírt önéletrajz (önéletrajz mintát a jobb oldali menüsávban találsz)
 • szimpatikus, alkalomhoz illő fénykép (portré kép)
 • érdeklődést felkeltő motivációs levél (motivációs levél mintát a jobb oldali menüsávban találsz)
 • jó kommunikáció a telefonos beszélgetés során
 • alkalomhoz illő megjelenés és viselkedés a személyes interjún
 • pontos érkezés az interjúra
 • magabiztos, érdeklődő hozzáállás a személyes interjún
 • reális bérigény megadása
 • meggyőző válasz a „Miért akarsz a cégnél dolgozni?” - kérdésre
 • önbizalom

10 tipikus álláskeresői hiba, ami kizárja, hogy Te légy a befutó:

 • ha alkalomhoz nem illő öltözetben jelensz meg a találkozón
 • ha késve érkezel vagy átszervezed az interjú időpontját
 • ha nem nézel a kérdező szemébe az interjú során
 • ha udvariatlanul, nagyképűen viselkedsz az interjúztatóval
 • ha szakmailag felkészületlen vagy
 • ha a korábbi munkaadód kritizálod
 • ha nem bízol magadban
 • ha a szakmai tudásoddal nincs összhangban a bérigényed
 • ha érdektelen vagy a pozícióval, céggel kapcsolatban
 • ha egy másik cégtől kapott állásajánlatoddal dicsekedsz

Ha nincs kedved végigböngészni az összes nyitott pozíciónkat, csak küldd el a szakmai cv-det és bízd ránk a válogatást, megkeressük a neked való munkalehetőséget!