CEWI – a magyar Smart Home fejlesztés

Mindannyiunk életében vannak olyan dolgok, amelyekkel kényelmesebben éreznénk magunkat.
 
Képzeld el, hogy lefő a kávé, mire felébredsz.
Képzel el, hogy éppen felmelegszik az otthonod, mire hazaérsz, és hogy nem kell a távirányítók között turkálnod, hogy bekapcsolj egy kis háttérzenét, ha kettesben vagy a pároddal.
Képzeld el, hogy nem kell kimásznod este az ágyból, hogy lekapcsold a villanyt.
Képzeld el a világot ilyen korlátok nélkül. Ugye mennyi lehetőség nyílik meg?
 
Mindez már nem utópisztikus jövő, hanem elhoztuk a jelenbe és elneveztük CEWi-nek.
 
A CEWi nem egy n+1. intelligens otthon rendszer vagy távirányítható konnektor, hanem egy alap, egy platform mindennek, amit irányítani szeretnénk. Emlékszel az okostelefonok előtti időkre, amikor a legtöbb alkalmazást csak arra a telefonra lehetett telepíteni, amire kitalálták? Manapság viszont, ha valaki ír egy programot, azt pillanatok alatt elérheted és használhatod. 
 
Szerintünk napjainkban a virtuális és a fizikai világ összekötése ott tart, ahol a fenti példa mutatja, és ezen változtatni akarunk. Ugyanis az intelligens otthonok és a távirányítható eszközök csak az adott készülékkel tudnak működni, külön távirányító kell a klímához, garázsnyitáshoz, stb., és még ez sem elérhető mindenki számára.
Ezért létrehoztuk a CEWi-t, hogy könnyebbé tegyük az ilyen eszközök fejlesztését és terjedését. Egy univerzális és moduláris alapot, melynek részei az általunk a felhőben biztosított szolgáltatások, egy telefon applikáció és sok minden más is.
 
Ha kíváncsi vagy rá, hogy hogyan valósítjuk ezt meg,
milyen technológiai részei vannak,
meddig jutottunk el eddig,
milyen kihívásokat látunk és
milyen célokat tűztünk ki és
Te ezt hogyan tudod felhasználni, akkor gyere el a bemutató előadásunkra!
 
Dec.3-án szerdán 18 órától lesz a meetupunk, jelentkezz itt:
-          Meetup.com
-          Eventbrite.com

Ott találkozunk!
 
Te elkezdted már okosítani az otthonod?
Írd meg nekünk az allas@schonherzbazis.hue-mail címre!
 
***
 
Ha kreatív, kihívásokkal teli, minőségi mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!
 
Schönherz Bázis – Jó mérnököt jó helyre!
 
***
 
(kép:CEWI)
 
#smarthome #okosotthon #cewi #informatikusallas #felmondas #elbocsatas #munkamaganelet #worklifebalance #maganelet #parkapcsolat #prioritas #karrier #karriervagycsalad #informatikusmunka #javafejleszto #cfejleszto #cprogramozo #seniorinformatikus #bmevik #schonherz #schonherzalumni #itszakerto #itspecialistjob #itjob
 
 
Oszd meg barátaiddal is!