Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

HR és Karrier tanácsadó

Minden IT-s, mérnök szakember életében vannak olyan szituációk, amikor az életüket alapvetően meghatározó fontos döntéseket kell meghozniuk. Ezen döntések meghozása sokszor nehéz, gyakran azért, mert nem a Te szakterületed érintik, és az adott témában nem feltétlenül vagy jártas. Azért hoztuk létre a Tanácsadói Bázist, hogy ilyen helyzetekben segíteni tudjunk. Partnereink olyan szakemberek, akiknek adott témában garantáljuk hozzáértését.

HR és Karrier tanácsadónk: Veszprémi-Olaszy Gabriella (Schönherz Bázis)

Bemutatkozás:

2001-ben diplomáztam humán erőforrás szakon a Pécsi Egyetem Főiskolai Karán. Már pályám elején kapcsolatba kerültem az IT szektorral és a mérnöki világgal, akkor még támogató munkatársként. Erős pszichológiai és humán érdeklődésem ellenére vonzott a műszaki terület, így ötvöztem e két témát a toborzás-kiválasztás területén. 10 éve foglalkozom HR tanácsadással, több évet töltöttem vállalati HR és HR tanácsadói oldalon. Úgy gondolom, hitelesen tudom képviselni a munkavállalói és a munkáltatói oldalt is műszaki, IT területen, és megvan a pszichológiai és technológiai tudásom ahhoz, hogy pontosan lássam az ügyféligényeket, a kereslet és kínálatot a szektorban. A karrier tanácsadás nálam mindig is részét képezte és képezi a szakmai interjúknak a junior szakemberek esetében. Örömmel segítek a jelölteknek az önéletrajzírás, motivációs levél készítés, üzleti megjelenés, interjúkon elvárt viselkedés és kommunikáció, interjúra felkészülés, pályaorientáció, piaci trendek, IT technológiai lehetőségek, munkaügyi buktatók, munkaszerződések, képzések kérdéskörben. A senior pályázók, jellemzően válaszút előtt, technológia váltáskor keresnek meg, kérnek tanácsot, merre haladjanak tovább. 2003-ban okleveles grafológus végzettséget szereztem. A grafológiát egyfajta megerősítő eszköznek tartom a kiválasztásban a szakmai és pszichológiai tesztek mellett. A Schönherz Bázis keretei között 2 éve végzek HR és karrier tanácsadást a közvetítéssel párhuzamosan. Az álláskeresők elhelyezése mellett kiemelt figyelmet fordítok a munkát konkrétan nem kereső, de nyitott szemmel járó, potenciális mérnök és fejlesztő jelöltek útbaigazítására, kérdéseik megválaszolására és elkötelezetten segítem az egyetemről érkező, pályakezdő IT-s szakemberek pályára állását.

Amennyiben úgy érzed, hogy kérdésed van a fenti témákban, a véleményemre vagy kíváncsi vagy csak támogatásra van szükséged egy komoly döntés előtt, keress meg bátran.

A Schönherz Bázis oldalán regisztrált, vagy szakmai önéletrajzát beküldő műszaki felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek számára a szolgáltatásunk ingyenes.
Amennyiben HR témában van kérdésed, érdeklődj levélben a karrier[kukac]schonherzbazis.hu e-mail címen vagy jelentkezz be egy személyes konzultációnkra ugyanezen az email címen.