Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Tucatnyi módszer, hogy megtanulj Pythonban kódolni
Tucatnyi módszer, hogy megtanulj Pythonban kódolni

Az alábbi források segítenek majd utat találni és eligazodni a Python útvesztőjében.


A Python manapság az egyik legnépszerűbb programozási nyelv a Földön. A legtöbb Linux és MacOS operációs rendszert használó számítógépen van valamilyen verziójú Python előre telepítve, és mostmár néhány Windows gépeket áruló helyen is elkezdték felrakni.Talán elkéstél a buliról és meg szeretnéd tanulni, de nem tudod, hova fordulj. Az alábbi 12 forrás segít majd elindulni az úton, és a végén Python programozóvá válni.Kurzusok, könyvek, cikkek és dokumentáció
1. A Python Software Foundation kiváló információkkal és dokumentációkkal rendelkezik, melyek hatalmas segítséget nyújthatnak az út elkezdésében. Ne felejtsd el megnézni a Python for beginners útmutatót sem. Ez utóbbi segíteni fog a Python legújabb verziójának feltelepítésében, és hasznos tippeket kínálnak a kódszerkesztőkkel és fejlesztői környezetekkel kapcsolatban. 


2. Az én Python utam a Turtle modullal kezdődött. Az ezzel kapcsolatban felmerült kérédseimre a választ először Bryson Payne Teach Your Kids to Code című művében találtam meg. A könyv egy nagyon jó forrás, és a megvásárlásával több tucat példaprogramhoz kapsz hozzáférést, melyek felizzítják a programozás iránti érdeklődésed. Dr. Payne ezen kívül tart egy ugyanezen a címen futó, olcsó kurzust az Udemyn.3. Dr. Payne könyve felkeltette az érdeklődésemet, és még több tanulásra vágytam. Ekkor fedeztem fel Al Sweigart Automate the Boring Stuff with Python című könyvét. Ezt meg tudod vásárolni, de az online anyagokat is tudod használni, melyek teljesen megegyeznek a nyomtatott verzióval, és ingyenesen elérhetők Creative Commons licenc alatt. Alnek köszönhetően megtanultam a Python alapjait, függvényeit, listáit, szótárait, sztringeket manipulálni és még sok mást. Ez egy remek könyv, és számtalan példát vásároltam már meg a helyi könyvtárak számára. Al szintén kínál egy kurzust az Udemyn: a weboldalán található kuponkód beváltásával csak 10 dollárért! 


4. Eric Matthes írta a Python Crash Course-t, ami egy Python bemutató lépésről lépésre, a No Starch Press kiadásában. Emellett van egy ehhez kapcsolódó weboldala, mely segít a Python felrakásában, és különböző cheat sheetek linkjeit is tartalmazza, melyek könnyítenek kicsit a tanulási görbén. 


5. A Python for Everybody is egy remek forrás a tanulásra. Az oldal ingyenes hozzáférést kínál Charles Severance Coursera és edX kurzusainak anyagaihoz. Az oldal Get Started, Lessons és Materials szekciókra van felosztva, a 17 lecke pedig téma alapján van rendezve, a telepítéstől az adatvizualizációig. 

Severance, vagy @drchuck Twitteren, egy klinikai professzor a University of Michigan School of Information részlegén. 6. Seth Kenlon, a mester pythonosunk az opensource.com-nál kiterjedően írt a Pythonról. Sethnek rengeteg jó cikkje van, többek közt a „Ments el és tölts be Python adatokat JSON-nal”, „Tanuld meg az objektumorientált programozást a Pythonnal”, „Tegyél platformokat egy Python játékba a Pygame segítségével”, és még sok más.A Python más eszközökön


7. Mostanában eléggé felkeltette az érdeklődésemet a Circuit Playground Express, egy olyan eszköz, mely a CircuitPythonon, a Python nyelv mikrokontrollerekre tervezett változatán fut. Úgy vettem észre, hogy a Circuit Playground Express és a CircuitPython kiválóan alkalmasak a Python (és úgy általánosságban a programozás) megismertetésére a diákokkal. A készítőjének, az Adafruitnak kiváló tutorialsorozata van a CircuitPythonhoz. 8. A BBC:Microbit is egy remek módja a Python elkezdésének. A programozását a MicroPython segítségével tudod elsajátítani, mely szintén egy mikrokontrolleres Python implementáció. 


9. Egyetlen Python oktató cikk sem lehet teljes a Raspberry Pi megemlítése nélkül. Amint megismerkedsz a Pi-vel, felhasználási lehetőségek széles tárházát találod meg az opensource.com-on, többek között a „7 felfedezésre váró Raspberry Pi projekt”, „Az Amiga felélesztése Raspberry Pi segítségével”, és a „Hogyan használd a Raspberry Pi-det VPN szerverként”.10. Sok iskola biztosít iOS eszközöket a diákjaik számára, hogy támogassák az oktatásukat. Amíg próbáltam ezekben az iskolákban segíteni az oktatókat és diákokat a Python megtanulásában, felfedeztem a Trinket.io-t. A Trinket lehetővé teszi, hogy a böngésződben írhass és futtathass Python 3 kódot. A Trinket Getting Started with Python tutorialja megmutatja neked, hogyan használd a Pythont az iOS eszközödön.


Podcast


11. Szeretek podcasteket hallgatni miközben vezetek, és információk garmadáját találtam meg Kelly Paredes és Sean Tibor Teaching Python című podcastjén. A tartalmuk jól hozzá van hangolva az oktatási térhez. 12. Ha egy kicsit általánosabb dologra gondoltál, akkor Michael Kennedy Talk Python to Me podcastjét tudom javasolni. Kiváló információkat kínál arról, hogy mi folyik épp a Python világában és a hozzá kapcsolódó technológiákkal.(Forrás)

***
Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minoségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!


(2019.02.10)