Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Öt nyomós érv a DevSecOps használata mellett
Öt nyomós érv a DevSecOps használata mellett

Amikor az alkalmazásfejlesztés- és design folyamán a skálázhatóságra kerül a sor, a biztonság óriási fontossággal bír. A világ elsőrendű alkalmazásainak nagy részét úgy tervezik meg, hogy már az első naptól kezdve biztonságban tartják a felhasználói adatokat. Ezek az intézkedések azért is fontosak, mert az úgynevezett B2B alkalmazásokban megengedett az interoperábilis, rendszerek közti adatáramlás. A legjobb mobilitási szolgáltatásoktól kezdve a pénzügyi felhőszolgáltatásokig, az alkalmazások széles tárházát lehet erősíteni a DevSecOps használatával.

Mivel a crypto-jacking és a mobil hackelés egyre gyakoribb, rengeteg érv szól amellett, hogy már a korai fejlesztési szakaszban használd a DevSecOps-ot. Így a biztonsági műveletek standardizálva lesznek, és stabilabb lesz a fejlesztőkörnyezet. Emellett a mobilalkalmazásfejlesztő cégek tudnak a minőségi tervezésre koncentrálni anélkül, hogy aggódniuk kellene adatszivárgás vagy csalások miatt.

Alapvető előnyei vannak, ha a DevSecOps már a kezdetektől része a tervnek. Ilyenek például a cyberbiztonság és a csalásmegelőzés. A McAfee Security adatai alapján 36%-kal nőtt a reklámcsalások száma tavaly óta, emellett a crypto-jacking és a trójai vírusok is egyre többször fordulnak elő. Ez pedig ahhoz vezet, hogy egyre többen alkalmazzák a DevSecOps-ot a mobilfejlesztéshez, egész Indiában.


1. A biztonság holisztikus megközelítése az esetenkénti helyett

Az egyik fő érv a DevSecOps korai használata mellett, hogy lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy egy biztonságosabb környezetben dolgozzanak. A biztonságot így átfogóbban is lehet szemlélni, nem csak esetről-esetre. Ettől pedig a fejlesztők proaktívabbak, de kevésbé reaktívak a biztonsági problémákra. Ha valaki teljesen kiaknázza a lehetőségeit, sokkal nyugodtabban fejleszthet.

Az ügyfelek pedig biztosítva vannak, hogy az adataik biztonságban vannak, és kisebb eséllyel tudnak bejutni a rendszerbe illetéktelenek. A jobb mobilfejlesztő ügynökségek mindig azt fogják ajánlani, hogy már a tervezési fázisban használjunk DevSecOps-ot. Az app élesítése ezután már csak egy természetes kiegészítésnek érződik. Emellett megfelelő keretrendszert is biztosít. A fejlesztőknek nem kell kétszer ellenőrizniük, vagy meggondolniuk a biztonsági folyamataikat, hiszen a DevSecOps ezt mind biztosítja. Az OTA frissítésektől kezdve az adatbázisbiztonságig, rengeteg területet lefed az alkalmazásfejlesztés terén.


2. Megfelelés az ipari szabályozásoknak

 A PCI-től a GDPR-ig rengeteg irányadó jog szabályozza, hogyan tárolhatnak a cégek adatokat. Ezek vonatkoznak mind az érzékeny, mind az általános adatokra. Ez azt jelenti, hogy a cégeknek az elejétől kezdve nagyon körültekintőnek kell lenniük az adattárolást és -kezelést illetően. Ez az, ahol a DevSecOps képbe kerül, és ezt megkönnyítő keretrendszert biztosít.

Ellenőrzéskor a megfelelőségi tesztek értékelni tudják a CTO által használt biztonsági intézkedéseket. Amikor pedig kiadják az alkalmazást, akkor az erre szakosodott tisztek vagy cyberbiztonsági szakemberek tudják analizálni a biztonsági infrastruktúrában lévő réseket. Ahogy a szabályozások fejlődnek, a mobilfejlesztési szolgáltatók a DevSecOps-on belül tudják bevezetni a változásokat. A jobb megfelelés pedig nettó pozitívum a tervezett app ROI-jának.


3. Az aktív fenyegetésészlelés bekapcsolása

A DevSecOps biztosítja, hogy az elejétől legyen aktív fenyegetésészlelés. Ez azért nagyon fontos, mert folyamatosan egyre nagyobb számban történnek hackelési, illetve spyware esetek. A mobil alkalmazásoknak szükségük van valamilyen fajta hozzáférésre vagy információra, és emiatt rengeteg kihasználható biztonsági rést hagynak. Ezért a mobilfejlesztő cégek nagy része már a termék elindulásától kezdve beiktatja és használja a DevSecOps-ot.

Emellett a megosztott felelősség mentalitást képviseli, ami annyit tesz, hogy az alkalmazásfejlesztés folyamatának minden része szem előtt tartsa a biztonságot. Ez már a kezdetektől segít erősíteni az appot, és biztosítja, hogy helyükön vannak a fenyegetésészlelő mechanizmusok. Sőt, még automatizálást is be tudunk vezetni aktív perimeter scanning vagy mobil tűzfaltechnológia formájában.

A DevSecOps a következő alkalmazásod teljes biztonsági ellátója lehet. Amikor a bevezetésére koncentrálnak, a cégeknek technológiai lehetőségként kell a szolgáltatásra tekinteniük. Amikor pedig a hangsúly áthelyeződik, akkor a folyamatokat újra értékelni kell.


4. Jobb titkosítás és hitelesítés menedzsment

Hogy a fejlesztők megfeleljenek a legjobb szokásoknak, létfontosságú számukra a titkosítási és hitelesítési folyamatok fontosságának megértése. Gyakran az adatcsomagokat eltérítik a mobileszközt végpontként használó, a hálózatot ezen keresztül támadó hackerek. Ezen eszközök lehet, hogy nem biztonságos hálózatra csatlakoztak, vagy már eleve telepítve van rájuk valamilyen spyware. Ezen a ponton kritikus, hogy a DevSecOps irányítani tudja a titkosítás kezelését.

Emellett amikor a hitelesítésre és az adatkezelésre kerül a sor, a DevSecOps lefekteti a szükséges irányelveket. A profilok jobb kezelhetőségét és a dashboard menedzsment megkönnyítését is lehetővé teszi. És a jobb titkosítás és hitelesítés-kezelés maga után vonja a szállított adatok fölötti irányítás növekedését.


5. Skálázhatóság a végfelhasználók számának növekedésével

A Gartner kutatása azt sejteti, hogy 2021-ig a gyorsfejlesztési csapatok 80%-a át fogja venni a DevSecOps használatát. A technológia az elemzők szerint egy növekedési lehetőséget fog biztosítani, lehetővé téve az alkalmazások és szolgáltatási modellek hatékony skálázását. Üzleti vezetők a világ minden táján kihasználják a DevSecOps szolgáltatásait, hogy biztonságos munkamenetek és szélesebb biztonsági hálók segítségével tudjanak fejlődni.

A legkülönbözőbb iparágakban mind a biztonság a növekedés fő motivációja, ez alapján skálázzák az alkalmazásokat. Ahogy az appok egyre biztonságosabbak, egyre több és több felhasználó bízik meg bennük és végez velük tranzakciókat. Ez lehetővé teszi a piac növekedését, főleg, ha blockchain vagy AI technológiát alkalmazó appról van szó. Az ügyfelek általában jobban megbíznak ezekben, ha szigorú biztonsági intézkedésekkel vannak ellátva. Ez pedig segíti az ügyfelek megtartását is, hiszen hamarabb látogatják meg újra az alkalmazást, ha biztonságosabb, mint a konkurenciája. Bár a DevSecOps csapatok fő küldetése a biztonság, a növekedés egy elkerülhetetlen mellékhatása a növekedő biztonsági intézkedéseknek.


(Forrás)

***

Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minõségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!