Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Kövess minket!

Hírek

Rugalmasabb munkaidőt szeretnél? Így érd el a célod!
Rugalmasabb munkaidőt szeretnél? Így érd el a célod!

Nem egyszerű a magánélet és a karrier között egyensúlyozni. Talán ezért is helyezkedik el a legösztönzőbb munkahelyi juttatások listáján a rugalmas munkaidőre vonatkozó igény.  A Society of Human Resources Management (Humánerőforrás-menedzsment társasága) által elvégzett felmérés szerint a rugalmas munkaidő-beosztási lehetőség mérlegelése a legfontosabb a dolgozó szülők számára a munkahely keresés során.


Sőt, a rugalmas időbeosztás olyannyira fontos a dolgozó szülőknek, hogy a listán megelőzi még a fizetést, az egészségbiztosítást vagy a nyugdíjjuttatásokat is.


Ha Te is több rugalmasságot szeretnél ilyen tekintetben, így állítsd magad mellé a munkatársaidat és győzd meg a főnöködet!


Mérd fel a vállalati kultúrát!


Nézz körül! Másnak is van rugalmas munkaidőre vonatkozó megállapodása? Ha van, beszélj velük! Ha nincs, derítsd ki, hogy másokat is érdekelne-e egy ilyen program! A szakértők hangsúlyozzák, hogy a munka és a magánélet közti egyensúly nem csak a nőket érintő probléma. Ezt követően keresd fel a HR-részleget! Szerepel a rugalmas munkaidő-beosztás a vállalat kínálatában? Sok vállalati programot nem kerül kihasználásra, így érdemes tudni, mire vagyunk jogosultak. Ha a vállalatod nem kínál ilyen programot, érdemes lehet kidolgozni egyet.


Értékeld magadat és a munkádat!A rugalmas munkavégzési megállapodásoknak különböző formái vannak. Ezek közé tartozik a rugalmas munkakezdési és -befejezési idő, a sűrített vagy meghosszabbított munkahét, vagy a munkahely egyéb elfoglaltságokra való hivatkozásokkal történő elhagyása. Bizonyos HR-szakértők a távmunkát (különösen akkor, ha nem mindennapos munkavégzésről van szó), a munkahelymegosztást és csökkentett munkaidőt is rugalmas munkaidős megállapodásnak tartják.


Ezeket a változatokat számításba véve döntsd el, milyen munkaidő-beosztás felel meg a legjobban a munkavégzési szokásaidnak és munkahelyi kötelességeidnek! Javítana vagy rontana a munkahelyi teljesítményeden egy bizonyos beosztás-változtatás?


Az opciók megfontolása során legyél őszinte a fegyelmezettségedet és a múltbéli teljesítményedet illetően! Ha nem teljesítesz a vártnak megfelelően a jelenlegi munkaidő-beosztásodban, nem valószínű, hogy a főnököd engedélyezni fogja a rugalmas változtatásokat.


Képzeld magad a főnököd helyébe!


Mutasd be úgy a javasolt megállapodást, mint ami a megnövekedett termelékenység vagy egyéb költségcsökkentés miatt a munkáltató számára előnyös lehet! Ha például egy sűrű munkahét során szükség esetén plusz segítséget tudsz nyújtani a vállalat számára, ezt kiemelve próbáld meggyőzni őket a munkaidő-beosztásról!


Készíts javaslatot!


Készíts egy hivatalos üzleti tervet, és szervezz meg egy találkozót a főnököddel, amely során elmagyarázhatod a számára és a munkáltatód számára nyújtott előnyöket! Készülj fel arra, hogy elmagyarázd, hogyan fogod elvégezni a munkahelyi feladataidat! Vázold fel, hogy a rugalmas munkaidő-beosztásod miért nem jelent több munkát a főnököd vagy a munkatársaid számára!


Tartsd be az ígéreteidet!Ha jóváhagyták a rugalmas munkaidő-beosztásodat, teljesítsd az ígéreteidet! Mérd fel, hogyan teljesítesz, és készíts feljegyzést róla! Hozz létre egy ütemtervet, és kövesd nyomon bizonyos (otthon és a munkahelyen végzett) célok elérését, hogy kiderítsd, sikerül-e elérned a teljesítménybeli célkitűzéseidet! Beszélj gyakran a főnököddel, hogy megbizonyosodj róla, elégedett-e az eredményeiddel! Néhány hónappal a javasolt munkaidő-beosztás életbelépést követően készítsetek a beosztás sikerére vonatkozó felülvizsgálatot! Ha nem működik, legyél nyitott a változtatásra!


Kommunikálj a munkatársakkal!


Lehetséges, hogy a munkatársaid neheztelni fognak rád. Jó módszer a támogatásuk elnyerésére, ha jól teljesítesz és gyakran kommunikálsz velük. Gondoskodj arról, hogy a kollégáid és a főnököd mindig tisztában legyenek a beosztásoddal, illetve azzal, min dolgozol éppen, és mikor érhetnek el! Szükség esetén legyen alternatív terved a rendszer módosítására!


Viszonozd a rugalmassági szívességet!


Állíts fel korlátokat, hogy ne kelljen túlóráznod, ezzel együtt pedig szükség esetén legyél nyitott alkalmazkodni is! Ha a munkáltatód rugalmas veled szemben, cserébe neked is annak kell lenned!


(Forrás)


***
Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minõségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!