Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Programozási nyelvek: ezekre ne vesztegesd az időd 2019-ben
Programozási nyelvek: ezekre ne vesztegesd az időd 2019-ben

A Codementor reméli, hogy kicsit leszűkíti az idő- és energiabefektetést megérő nyelvek halmazát.Míg egyértelmű, hogy egy fejlesztőnek bizonyos nyelveket, mint a Python vagy a JavaScript, meg kell tanulnia, de mi a helyzet a többivel? A rengeteg válaszható nyelv közül melyikbe éri meg energiát fektetni?A Codementor, egy startup, ami összeköti a kérdésekkel rendelkező fejlesztőket a válaszokkal rendelkezőkkel, készített egy listát a legrosszabb tanulandó nyelvekből, hogy megkönnyítse a választást. A »legrosszabbtól-a-legjobbig« lista pontszámokat rendel a nyelvekhez a közösségi, növekedési és a munkaerőpiaci viszonyok alapján. Tavaly a cég a Dart, Objective-C, CoffeeScript, Lua és Erlang nyelveket helyezte a lista élére. Ebben az évben a Codementor arra koncentrált, hogy meghatározza a nyelveket, melyeket „talán nem kellene első nyelvként tanulni”. Ebből az okból kifolyólag kihagyta a listából a három legnépszerűbb nyelvet; a JavaScriptet, Pythont és Javát.


A cég adatai szerint a legkevésbé az Elm, CoffeeScript, Erlang és Perl nyelveket éri meg tanulni.Meglepő módon a Kotlin, mely népszerű Android appok fejlesztése során, a 18. helyről a 11.-re ugrott ezen a listán. A Microsoft által birtokolt GitHub a leggyorsabban növekvő nyelvnek koronázta 2018-ban a Kotlinban írt projektek számának masszív növekedése miatt.Eközben a »legtöbbet fejlődő« nyelv a Dart lett, melyet a Google fejlesztett, és adott ki 2013-ban.


A Codementor a Dart fejlődését a Flutternek tulajdonítja, mely a Google mobil SDK-ja iOS és Android alkalmazások fejlesztésére, egyetlen kódbázisból. A Flutter alkalmazásokat Dartban írják, és kulcsfontosságú része a Fuchsiának, mely egy jövőbeli operációs rendszer jelenleg a Google fejlesztése alatt.A Dart Flutternek köszönhető felemelkedése demonstrálja a Google döntéseinek befolyását a fejlesztők jelentős hányadára.


„A Google előző évben körülbelül akkor jelentette be a Fluttert, amikor a listánk készült. Ez a bejelentés új életet lehelt a Dartba, és felküldte a Growth and Trending listánk huszadik helyére” jegyezte meg a Codementor.A Dart jelenleg nem áll előkelő helyen a Codementor munkaerőpiaci indexén, de a közösségi pontszáma jelentősen megnövekedett a Dartról és Flutterről folytatott vitáknak köszönhetően.Természetesen az, hogy egy nyelvet megéri-e megtanulni, nagyban függ az egyén munkájától, a kliensek igényeitől és az ipartól. Szóval ezt a listát más mérőszámok tudatában kell vizsgálni, mint például a Tiobe, PYPL, Stack Overflow és az IEEE Spectrum által biztosított számok.


(Forrás)

***
Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!


2019.08.02