Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Kövess minket!

Hírek

Napjaink 7 legmenőbb IT pozíciója
Napjaink 7 legmenőbb IT pozíciója

A technológiai állások világszerte egyre közkedveltebbé válnak és a tech cégek egyre több embert akalmaznak. Ezzel persze mindenki tisztában van, de így is vannak bizonyos pozíciók, amelyek kifejezetten nagy növekedésre tehetnek szert a foglalkoztatottak számát tekintve.


A CIO technológiai híroldal nemrég kikérte a munkaerő-toborzók, vezetők és technológiai szakemberek véleményét arról, hogy mely informatikai állások növekedését tartják valószínűnek a jövőben. Az alábbi listát átböngészve Te is megtudhatod, hogy mik ezek!


Mesterséges intelligenciával és mély tanulással foglalkozó mérnökök


A mesterséges intelligenciával foglalkozó mérnökök úgy programoznak számítógépeket, hogy azok emberként „gondolkodjanak”. Ha ismerős számodra az Amazon Alexa vagy az Apple Siri nevű programja, akkor pontosan tudod, miről is beszélünk. A mesterséges intelligenciával és mély tanulással foglalkozó mérnökök igyekeznek olyan „okos” rendszereket létrehozni, amelyek képesek ujjlenyomatokat, mozdulatokat és hangokat felismerni, információkat értelmezni, problémákat megoldani és emberszerű hangon kommunikálni.


Virtuális valóság/kiterjesztett valóságElgondolkodtál már azon, milyen lenne egy másik világban élni? Ehhez úgy kerülhetsz a legközelebb, ha ezen a területen helyezkedsz el, és létrehozol egy virtuális vagy kiterjesztett valóságot a számítógép által generált érzéki benyomások, pl. hangok, videó, grafikák vagy GPS-adatok használatával.


Biztonságelemző


A biztonságelemzők az informatikai világ rendőreiként funkcionálnak. A fő feladatok közé a biztonsági intézkedések megtervezése és végrehajtása tartozik, amelyek célja a vállalatok és felhasználók számítógépes rendszereinek, hálózatainak és adatainak védelme a hekkerek, vírusok és egyéb támadások ellen.


Felhőintegrátor


Ebben a pozícióban a munkahelyi lehetőségek határa tényleg a csillagos ég, vagyis a felhők pontosabban. A felhőintegrátorok felhőszolgáltatásokat terveznek, felhőalapú tárolási módszereket készítenek és telepítenek, fájlok és adatok egy felhőprogramba történő átviteléért és a felhő biztonságának biztosításáért felelnek.


Full-stack mérnökA webfejlesztés front és back endjén is dolgozó full-stack mérnököknek mindenre kiterjed a felelőssége. A front enden nekik kell létrehozniuk mindent, amit a felhasználó lát, és amivel érintkezik a weboldalon. Mindeközben a back enden az ő felelősségük az alkalmazás, a szerver és a weboldal szívét képező adatbázis kezelése is.


Adattudós


Az adattudósok órákat töltenek el táblázatok böngészésével, amibe a legtöbb ember belebolondulna, azonban számukra örömöt jelent, hogy puszta számokból képesek értéket teremteni. Ebben a szerepkörben gépi tanuláson alapuló eszközöket és eljárásokat kell létrehozni, illetve statisztikai elemzést kell végezni.


IoT-mérnök


Az Internet of Things-zel (IoT) történő munkavégzés elsőre ijesztő beosztásnak tűnhet, azonban óriási hatása van arra, hogyan élünk és dolgozunk. Ebben a pozícióban mérnökként azért kell dolgoznod, hogy összekapcsold az internet erejét a hétköznapi használati tárgyakkal - gondoljunk csak az önvezető autókra.


(Forrás)


***

Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minõségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!