Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Mások kódja szívás
Mások kódja szívás

Mások figyelése kódolás közben a legrosszabb, legzavaróbb dolog, de rengeteget tanulhatsz belőle.Mások kódja borzalmas. Rendezetlen, összezavar és teljesen logikátlan. Mégis, mindezek ellenére olyan dolgokat taníthat meg, amiről más módszerek csak álmodnak, és teljesen más gondolkodás- és tanulásmódra kényszerít.


Rengeteg tapasztalatra tettem szert mostanában páros programozásban, a driver/navigator megközelítést alkalmazva a partneremmel, és minden másodpercét utálom. Az, hogy nézned kell, ahogy más dolgozik a kódodon, és néz, amíg te dolgozol az övén, talán az egyik legrosszabb dolog amit valaha át kellett élnem. Mint amikor más neveli a gyereked, vagy gondoskodik a háziállataidról, mindent rosszul csinál.De a nap végén, amikor leteszem a hívást, rájövök, hogy mennyit haladtunk. Hogy mennyit is tanultam.


Amikor mást nézel munka közben, kritizálod minden billentyűleütését, akkor teljesen másképp működik az elméd. Megpróbálod lefordítani a másik gondolatfolyamatait, módszereit, logikáját a sajátodra. Ami újfent a legrosszabb időtöltésnek hangzik. Azonban amikor te írod a kódot, az agyad marad ebben az állapotban. Gondolkozol, nem számít, hogy mennyire tudat alatt, hogy hogyan lehetnek a saját gondolataid – és logikád - olvashatóbbak, rendezettebbek és logikusabbak.Most azt gondolhatod, hogy te már most is odafigyelsz ezekre a dolgokra. Hogy a kódod tökéletesen olvasható, rendezett, hogy te vagy a programozási nyelved modern Shakespeare-je, de nagy az esély rá, hogy nem ez a helyzet. Mindannyian profitálhatunk egy kis segítségből, hiszen teljesen mindegy mennyire vagyunk jók, lehetünk jobbak. Szóval néha-néha segíts valaki másnak. Nézd, ahogy kódol, hagyd, hogy nézzen téged kódolás közben, és szenvedjetek közösen a másik kódján.Mert amikor legközelebb egyedül dolgozol, lehet, hogy életed legjobb kódját fogod írni!


(Forrás)

***
Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!


(2020.03.04.)