Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Miért van most szükségünk DevOps-ra
Miért van most szükségünk DevOps-ra

A DevOps, két szóösszetevője, a "Fejlesztés" és a "Műveletek" kifejezésekkel egy olyan új munkakultúrára utal, amely az utóbbi években relevánsnak bizonyult az informatikai cégekben, méretükből adódóan. Ez egy, a vállalati működéshez kapcsolódó filozófia, amely elősegíti a fejlesztők és a rendszer-üzemeltetés közötti nagyobb szerepvállalást, kohéziót és kommunikációt. A menedzsment és a termelékenység szempontjából a DevOps a két egység közötti együttműködés erősítése miatt szükséges.


A DevOps megközelítés szerint egyetlen projektmérnöki csapat felelős a program végrehajtásáért a projekt megkezdésétől a lezárásáig. A csapatnak végre kell hajtania a tesztelést, telepítenie kell az infrastruktúrát és az alkalmazásokat, ellenőriznie kell a visszajelzést a végfelhasználóktól, végül be kell vezetnie azokat a változtatásokat, amelyek a múltban gyakran nem kerültek átruházásra a vállalat más egységeire. A csapat népszerű neve DevOps mérnökök.


Olyan cégek mint a Netflix, a Facebook, az Amazon és a Google olyan teljesítményt ért el, amely néhány évvel ezelőtt szinte lehetetlennek tűnt. Mindez azért történt, mert a DevOps módszerre váltottak. Ezzel lehetővé válik a házon belüli tehetségre való támaszkodás és a DevOps ügynökségek tapasztalatainak együttes felhasználása. Ezek a szervezetek napi több száz vagy akár több ezer kódot telepítenek, mégpedig anélkül, hogy a stabilitást, a megbízhatóságot vagy a biztonságot csökkentenék.


Nézzük meg részletesebben is, hogy mit kínál nekünk a DevOps függetlenül attól, hogy egy nagyvállalat élén állunk vagy egy feltörekvő startup tagjai vagyunk. 


  • Kevesebb szoftverhiba, gyorsabb mérséklés: Mint már tudjuk, a DevOps jobb kommunikációt és együttműködést biztosít a fejlesztési és üzemeltetési csoportok között. Ennek eredményeképpen ez gyakran vezet a kódon belüli hibák azonosításához és kijavításához a fejlesztési ciklus bármely szakaszában.
  • Javítja az erőforrás-gazdálkodást: a DevOps erőssége abból fakad, hogy a fejlesztések minden szakaszát egyidejűleg hajtják végre, és nem várakoznak. Így az erőforrások könnyen átvihetők a csapatok között a fejlesztési ciklus alatt, és nem kronologikusan, ahogyan azt a DevOps előtti korban történt. Azok számára, akik offshore DevOps megoldásokat keresnek, ez a tökéletes megoldás.
  • Az automatizálás kiküszöböli az emberi hibákat: Annak köszönhetően, hogy minden csapatnak van egy kisebb kódrészlete amin dolgoznak, nem pedig az egész projekt az övék, kisebb munkamennyiséget és nagyobb pontosságot jelent nem csak a fejlesztési folyamat összes szakaszában, hanem a hibakeresés és a kódfelmérési ciklusok során is. Ez a kódkompártálas segít az emberi hibák és bugok azonosításában, és gördülékenyebbé teszi a munkát.
  • A változatok gyakori kiadása: A DevOps erőssége abban rejlik, hogy az egyéneket és a képességüket a kollektív cél javára fordítja. Ez egy egységes csapatot eredményez, és lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a programozható dinamikus infrastruktúrákra támaszkodjanak az alkalmazásfejlesztési ciklus minden szakaszában, így jobb verziókezelést és automatizált kódolási lehetőségeket biztosítsanak.
  • Stabilitást ad: A stabilitás minden üzleti platform létfontosságú tényezője. A DevOps ezt is biztosítja. Ez lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy átlagosan harmincszor gyorsabban telepítsék őket. Ezenkívül a kudarc kockázata is jelentősen lecsökken 50% -ra a szoftverfejlesztési folyamatok más formáihoz képest.

Így biztosan állíthatjuk, hogy a DevOps egy remek módja a szervezeten belüli projektek kezelésének. Javítja a vállalat kimeneti gyűjtőcsomagjait, miközben biztonságát és stabilitását biztosítja a működési környezetben. A DevOps megoldások beépítésével a versenytársakkal szemben szignifikáns előny szerezhető.

Mint minden más új dolognál, a DevOps is tartalmaz pár figyelmeztető jelet az implementációban. A dolgok zavarosan történhetnek az átalakulás valamelyik fázisában, de azt kell szem előtt tartani, hogy a DevOps a jövő.

Azzal hogy külföldi DevOps ügynökségeket bízunk meg hibátlan szoftverekért, nem csak a hibaincidensek számát minimalizáljuk hanem egy szélesebb látókört is kapunk arról, hogy hogyan közelíti meg a világ ezt a feladatot.


(Forrás)


***

Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minõségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!