Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Microsoft Build: Minden, amit tudni kell a Windows 10 és Microsoft 365 frissítésről
Microsoft Build: Minden, amit tudni kell a Windows 10 és Microsoft 365 frissítésről

Frissülni fog a Microsoft Teams, és egy új Lists nevű appfogja segíteni a munkánk nyomon követését a Teams, SharePoint és Outlook között.


Hamarosan új frissítések érkeznek a Microsoft Teamsre és a Windows 10-re, valamint egy új Lists nevű app jelenik meg a Microsoft 365-höz, jelentették be a cég vezetői kedden, az éves Microsoft Build fejlesztői konferencián. A koronavírus miatti lezárások és karanténok miatt a konferenciát idén online tartották meg (21-én, tegnap vége lett).
Alább megtalálsz mindent, amit tudnod érdemes az elkövetkező változásokról, és arról, ezek milyen hatással lesznek a munkádra, illetve ezen platformok használatára..Microsoft Teams

A Microsoft Teams felhasználói – a cég munkahelyi videóchat szolgáltatásának használata jelentősen megugrott a világjárvány során – javulást érzékelnek majd a keresési funkciókban, illetve személyre szabott javaslatokat kapnak, hogy mindenki megtalálhassa a számára legalkalmasabb appokat a Teams store-ban. Később, de még ebben az évben meg lehet majd nyitni az alkalmazásokat külön ablakokban a könnyebb hozzáférés érdekében.
Az elkövetkező hónapok folyamán testreszabható sablonok is érkeznek. Ezek abban fognak segíteni, hogy ne a nulláról kelljen létrehoznod egy csapatot, hanem attól függően választhatsz sablonok közül, hogy mi a csoport funkciója, például eseménykezelés vagy válságkezelés,
A Bookings alkalmazás szintén elérhető már a Teamsben, mely lehetővé teszi a cégek számára, hogy több részleg, vagy akár külső vendégek bevonásával meetingeket időzítsünk, egyetlen eszköz segítségével. A Skype TX-szel való átjárhatóság még májusban, az NDI támogatás pedig júniusban várható, melyekkel szervezhetünk majd online konferenciákat, interjúkat, sajtótájékoztatókat, szórakoztató és egyéb produkciókat. Ezeket pedig meg is tudod osztani a közösségi médián, streaming platformokon, TV adásokban vagy weboldalakon.
A fejlesztők számára új Visual Studio és Visual Studio Code kiegészítők teszik lehetővé Teams appok fejlesztését más eszközökben, és közvetlenül AppSource-ba, vagy a szervezet alkalmazáskatalógusába történő kiadását. A Power Apps Studio Teams integrációja ugyanezt lehetővé teszi a low code vagy no code fejlesztők számára is. Amikor pedig kiraknak egy alkalmazást, az IT adminok új app menedzsment lehetőségeket kapnak, többek közt közvetlenül tudnak licenszet vásárolni az admin centerből.Windows 10

A járvány közepette az emberek több mint 4 billió percet töltenek a Windows 10-en havonta – ami körülbelül 75 százalékos növekedés tavalyhoz képest, jelentették a Microsoft vezetői. Mivel több mint egy milliárd Windows 10-es eszközt használnak havi rendszerességgel, a Microsoft bevezeti a Reunion projektet. Ez egy eszköz a fejlesztők számára, ami egységesíti a Windows platformot, és függetleníti az operációs rendszertől, szóval könnyebben integrálható a Win32-vel és az UWP-vel – megkönnyítve az alkalmazásfejlesztést.
A Windows 10 és az új Edge böngésző lehetővé teszi majd, hogy a webes applikációkat ugyanúgy lehessen letörölni ahogy egy szokásos Windows szoftvert, jelentette be a Microsoft a Builden. Emellett a webes alkalmazásokat is ugyanúgy kezelheted a beállításokból, és megoszthatsz velük információkat, mint a hagyományos programokkal.
A Windows 10 2020. májusi frissítése múlt héten került ki a fejlesztőknek.Microsoft 365

A Microsoft 365 – a cég új szolgáltatása, mely magában foglalja a Microsoft Office 365 produktivitást segítő eszközeinek sorát, és más funkciókat is – egy új Microsoft Lists nevű alkalmazással fog bővülni ezen a nyáron. Az egyszerűbb használhatóság érdekében a Lists segíteni fog nyomon követni és megosztani az olyan információkat, mint a kontaktok és az értesítések a Teamsből, SharePointból vagy Outlookból.
A Microsoft Lists integrálva lesz a Power Apps-szal és a Power Automate-tel.


(Forrás)


***

Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!


2020.05.22.