Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Lejár a Huawei Google licence, eljött az idő a HMS megerősítésére
Lejár a Huawei Google licence, eljött az idő a HMS megerősítésére

A Huawei Google licence lejárt, itt az ideje a HMS (Huawei Mobil Szolgáltatás) támogatásának, vagy a felhasználók elvesztését kockáztatják.

Az amerikai kereskedelmi kamara májusban a Huawei-t felrakta a hírhedt Entity List -re: ez azt jelenti, hogy egyetlen amerikai cég sem léphet partnerségre a Huawei-el a kormány kifejezett engedélye nélkül. A meglévő üzleti kapcsolatok ideiglenes mentességet kaptak, hogy az amerikai felhasználók és vállalkozások átállása zökkenőmentes legyen.

Ez alatt a mentességi időszak alatt a Huawei már meglévő készülékei, mint a P30 is, folyamatos hozzáférést élveztek a Google szolgáltatásaihoz. Azonban a P40-től fogva az új eszközöknek hivatalosan már nincs hozzáférése az olyan szolgáltatásokhoz, mint például a Play Store, ezért ezeket más, Huawei alternatívákkal kellett kiváltani.

Augusztus 13.-ával a Google és Huawei közötti licenc lejárt. Jelenleg a Google számára illegális, hogy frissítéseket küldjön a kínai mobil óriásnak. Egy nagyobb születendő USA-Kína kereskedelmi megállapodás részeként  Huawei lekerülhet a listáról, de ez a megállapodás, ha egyáltalán létrejön, nem a közeljövőben várható.Robbanásszerű terjedés


Az IDC adatai szerint a Huawei jelenleg a második legnagyobb okostelefon gyártó, 17,8%-os piaci részesedéssel. Első helyen, 21,2%-al, még mindig a Samsung áll.

A HMS terjedése robbanásszerű volt az elmúlt hónapokban. A Developer nevű szakmai weboldal szerint világszinten 1,6 millió fejlesztő támogatja a Huawei Google szolgásokat kiváltó alternatíváit.

A Huawei jelentése az előző év ugyanazon időszakához képest globálisan 910 000-rel több fejlesztőről számol be, ami egy igen nagy, 76%-os növekedést jelent.

A fejlesztői támogatottságnak köszönhetően nyilvánvalóan nagyon gyorsan növekszik a Huawei AppGallery-ben elérhető applikációk száma, most már a legtöbb alapvető app (Facebook, Instagram, WhatsApp, Snapchat, JustEat, Amazon, Tiktok - utóbbi ironikus módon már lehet nem sokáig lesz elérhető az amerikai alkalmazás boltokban) elérhetővé vált.

A Huawei állítása szerint már 81 000 HMS API-t használó applikáció létezik, amik kifejezetten a nyugati közönségnek készültek. Az applikációk száma február óta 26 000-el nőtt.


A cég állítása szerint már több, mint 700 millió HMS és AppGallery felhasználó van. Ahogy azt sejteni is lehet, ezek többsége kínai felhasználó. Csak 73 millió felhasználó európai, de ez 62%-os éves növekedést jelent.

A Huawei piaci részesedésén meg fog látszani az USA szankciók hatása, de az előrelátható időszakban mindenképpen szignifikáns szereplő marad. Szóvall itt az ideje megerősíteni a HMS-t, különben sok felhasználót veszíthetnek.


(Forrás)


***

Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!


2020.09.17.