Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Kövess minket!

Hírek

Kreatív, új terek a kreatív, új munkaerő igényeire szabva
Kreatív, új terek a kreatív, új munkaerő igényeire szabva

Lassan elkerülhetetlen lesz, hogy a munkaadók hozzáigazítsák a munkahelyeket az újabb generációk igényeihez. Ezekkel az intézkedésekkel egy olyan közeg alakulhat ki, amely motiválja a fiatalabb munkaerőt és elősegíti a kreativitásukat. Az alábbi ötletek segíthetnek elgondolkodni azon, hogyan strukturáljuk úgy az irodai tereket, hogy azok megfeleljenek az Y generációs munkaerőnek is.


Nem a fizikai tér a lényeg


A USA Today magazin szerint a milleniális munkaerő számára nem vonzó a különálló, egymástól elhatárolt boxokból álló hagyományos irodaszerkezet. Ez a réteg olyan tereket szeretne, amelyek a hatékonyságra vannak kitalálva, illetve elősegítik a kapcsolatok megteremtését.Az egyik módszer ennek elérésére a „hotelezés.” Az alkalmazottaknak nincsenek kijelölt irodáik, hanem különböző munkaállomásokat használhatnak azokon a napokon, amikor bent vannak az irodában. A legjobbak az olyan térbeli megoldások lehetnek, amelyek együttműködésre ösztönöznek, ugyanis ez egy fontos összetevője annak, hogy a munkaerő szeressen bejárni az adott munkahelyre.


Egy másik népszerű megoldás a hosszú sornyi munkaállomásokkal rendelkező nyitott tér. Minden helyen számos elektromos és hálózati csatlakozó, illetve kényelmes szék található. Így egy fényes, nyitott környezetet kapunk, ahova az ember leül, csatlakoztatja az eszközét, és munkához lát. Tapasztalat szerint a milleniális munkaerő érdeklődését nem egy olyan hely kelti fel, ahol családi és állatos fotókat tűzhet ki. Nekik olyan hely kell, ahol hatékonyan végezhetik a munkájukat.


Személyes terek a munkahelyen


Egy kollaboratív, hotelező munkahelyen is szükségük van az embereknek egy térre, ahol elférnek a dolgaik, le tudnak ülni és beszélgetni másokkal. A Washington Post véleménye alapján jó megoldás lehet egy személyes, kulcsra zárható szekrény, amelyben az elektromos eszközök egy csatlakozó aljzatra dugva feltölthetők.A kis társalgókban, ahol három vagy négy ember beszélgethet, az emberek könnyen kapcsolatban tudnak maradni. Egy lazább társalgó sokkal megfelelőbb, mint a formálisabb, székekkel és asztalokkal ellátott tárgyaló. Például egy apró, jól megvilágított hely, ahol kényelmes székek, egy ülőgarnitúra és egy kis asztal biztosítják a nyugodt társalgást. A csoportos meetingekre szolgáló nagyobb termekben is tanácsos a kényelmes berendezés.


A videókonferenciára alkalmas tárgyalók összekötik a nagyvállalatok világszerte dolgozó alkalmazottait. A Washington Post az javasolja, hogy használjunk nagy, falra szerelt LCD-monitorokat, amelyeken a videókonferencián távolról részt vevők sokkal természetesebben jelennek meg. Ha hasonlóan berendezett helyiségben vannak, az tovább növeli annak a látszatát, hogy tényleg ott vannak.


Relaxációs terekA kreatív milleniálisoknak szükségük van olyan terekre, ahol kikapcsolódhatnak, így fontos, hogy legyenek olyan helyiségek amelyek kifejezetten étkezésre, játékra és társasági élet élésére szolgálnak. A környezetváltás ugyanis bizonyos esetekben kifejezetten elősegíti a munkát. Az ilyen terek pozitív hatással vannak tehát a munkavégzésre, illetve segítenek egy kicsit a kikapcsolódásban. Egy teakonyha, egy hűtőszekrény, egy fagyasztó és néhány kényelmes szék segítségével létrehozható egy olyan kényelmes helyiség, amely akár ötletelésre, a kreatív folyamatok véghezvitelére is használható.


Technológiai rugalmasság


A „hozd el a saját eszközödet” elv nagyon fontos lehet. Az alkalmazottak szeretik a saját laptopjaikat, tabletjeiket és okostelefonjaikat használni. Ez növeli a termelékenységet, és javítja a munkahelyi morált. Ehhez meg kell változtatni bizonyos munkahelyi irányelveket és szabályokat - például azt, hogy milyen eszköz csatlakozhatnak a vállalati hálózathoz. Ugyanakkor előny lehet a vállalat számára, hogy az eszközök biztosítása ezentúl a munkavállaló felelőssége lesz.


Állatbarát környezetekSok munkahely engedélyezi az állatokat, vagy legalábbis beütemez olyan különleges napokat, amikor be lehet hozni a kis kedvenceket. Az International Journal of Workplace Health Management (Nemzetközi Munkahelyi Egészségmenedzsment Folyóirata) nevű lapban megjelent tanulmány szerint az állatbarát vállalati politikát folytató helyeken az állattulajdonos alkalmazottak kevésbé stresszesek, ha azok velük lehetnek munkavégzés közben.


(Forrás)


***


Számodra is fontos, hogy milyen munkakörnyezetben dolgozol?
Segíts nekünk és magadnak az alábbi, pár perces kérdőív kitöltésével:

Az X/Y/Z generációk munkakörnyezeti elvárásai

(A kitöltők között értékes nyereményt sorsolnak ki)


***

Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minõségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!