Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Kövess minket!

Hírek

Új trendek alakítják át a mobilapplikációk fejlesztését
Új trendek alakítják át a mobilapplikációk fejlesztését

A technológia uralta világunkban, ahol minden szelfinek kiemelt jelentőége lehet, új trendet felállítani nem egyszerű feladat. Az okostelefonok mindenütt ott vannak, és semmi sem állíthatja meg a trendi mobilapplikációk betörését. Legyen szó akár márkavezetőknek történő natív és hidrid applikáció fejlesztéséről, vagy HTML5, JavaScript, és CSS használatával történő mobil webapplikációk programozásról, mindig a lehető legtöbbet kell nyújtani.


A mobil- és webtechnológiás eszközök gyorsan változnak és fejlődnek. Egyrészről sok területre kiterjedő alkalmázt ismerünk: videóstream-appok, WhatsApp, zenelejátszók, napirendtervezők, online játékok, levelezőlisták és projektmenedzselők többek között. Másrészről az online fogyasztói tudatosság válogatós és megjósolhatatlan ízléshez vezetett. Egy ilyen, nagy erőpróbát jelentő szituációban gyorsan kell alkalmazkodni és tanulni, hogy a mobilapplikáció-fejlesztés legújabb trendjeivel tartani tudjuk a lépést.


Alapos kutatómunka után a DZone fejlesztőcsapata elkészített egy listát 2017 divatteremtő trendjeiről, hogy mind a mukaadó, mind pedig a munkavállalló képben maradjon a piaci változások közepette, még a big data, a gyorsanalitika, mobilböngészés és természetesen a túlzott információáradat mellett is.1. 2017 a kisvállalkozások éve


Iparági megfigyelők azt jósolják, hogy növekedni fog a kisvállalkozások száma az online világban. A magánvállalkozók, illetve a kis- és középvállalkozások egyre gyakrabban lépnek az online piacra, hogy ezzel növeljék az eladásaikat, illetve a márkájuk értékét. A gyors alkalmazásfejlesztési eszközök és a hatalmas applikációfejlesztési közösség lehetővé teszi ezeknek a kisvállalkozásoknak, hogy egyszerű és hatékony mobil webapplikációk segítségével felkerülhessenek az online térképre.


2. A biztonság kulcsfontosságú terület


A nagyszámú online fizetési mód fontos trenddé tette a biztonságot a mobilapplikációk világában. A fejlett titkosítási eljárások, amit az SSL és HTTPS biztosít, gondoskodnak arról, hogy az e-kereskedelem megbízható és biztonságos maradjon. A szoftverfejlesztési közösség várakozásai szerint növekedni fog a tárolásbiztonságot, adatvédelmet, biztonságos bejelentkezést és információtitkosságot érintő karbantartási projektek száma. A személyazonosság- és adatlopás nyilvánvaló veszélyt jelent, és a legjobb mobilapplikáció-fejlesztő vállalatok sem veszik ezt félvállról, miközben garantálják a hálózati kapcsolatok és az adattárolás biztonságát, valamint titkosságát.


3. Android instant applikációk


A mobilapplikációkat hagyományosan freeware/shareware jellegű letöltéssel és telepítéssel, illetve azt követően a teljes, licences alkalmazás megvásárlásával lehetett használni. A fejlesztőknek azonban egyéb marketing és hirdetési csatornák használatával sikerült pénzt keresniük. 2017 új trendje a Google Android okostelefonjai által bemutatott és népszerűsített instant applikációk. Mindössze egy Android-telefonra és nagy sebességű internetkapcsolatra van szükség az applikációk telepítés nélküli kereséséhez és használatához. A trendi instant applikációk dizájnja és animációja csodálatos élményt biztosít a felhasználók számára.


4. Okosapplikációk és a kiterjesztett valóság
Az eszközalkalmazások értékesek, azonban a kiterjesztett valóságot (AR) használó okosapplikációk jelentik a jövőt. Az AR-applikációk széles körben alkalmazhatók, és összetett látványt biztosítanak azáltal, hogy egymásra illesztik a felhasználó valóságát és a számítógép által generált virtuális látványvilágot. Javul a felhasználó interaktivitása és elköteleződése, így erősödik a vállalati márkaarculat és az értékesítési produktivitás. Továbbá fontos leszögezni, hogy a kiterjesztett valóság nem csak a játékokra és a szórakoztatásra korlátozódik. Az AR-applikációk hasznosak az oktatásban, a helyszínkeresésben, a globális helymeghatározásban, az online marketingben és az azonnali üzenetküldésben is.


5. Gyors megvalósítás a nagy vállalatok körében


Az üzleti folyamatok eddig a HTML-alapú mikroapplikációkra támaszkodtak, amelyek egyszerű, egyfunkciós és célzott műveletekben segítettek. A többfunkciós vállalati mobilapplikációk a projektmenedzsmentben és -kollaborációban bizonyultak hatékonynak. A mobilapplikáció-fejlesztők között divatossá vált az agilis szoftverfejlesztésre, folyamatos szállításra és megvalósítási stratégiákra hagyatkozva számos továbbfejlesztett funkcióval ellátott, fejlett mobilapplikációkat készíteni. Ez a trend kétségkívül javítani fogja a vállalati szervezetek minőségét és teljesítményét is.


6. Hajrá Apple, hajrá Swift


Mostanában kezdenek közkedvelté válni a Swift programozási nyelvvel fejlesztett Apple iOS alapú mobilapplikációk. Az iPhone-t igénylő natív applikációk a Swift fejlett programozási tulajdonságait használják fel a nagyteljesítményű alkalmazások fejlesztéséhez, ezzel kerekedve fölé az Objective-C, a Perl és a JavaScript jelentette erős piaci versenytársaknak.


7. Üdv a big data világában


Az adatbányászat és a big data átalakították az információgyűjtés, valamint az adatelemzés világát. A technológiai elemzők és információs szakértők azt jósolják, hogy a 2017 nagy év lesz a mobilapplikációk és a big data integrációja szempontjából. A mobilszenzorok, a közösségi hálózatok adatai és a user flow-k elősegítik a big data innovatív minőség- és biztonságértékelését a mobilapplikációkkal kapcsolatban.8. Innovatív mobilfizetés


Új mobilfizetési opciókat jelenítenek meg az m-commerce számára az olyan márkák, mint az Apple, a Microsoft és Samsung. A hitelkártyákat, bankkártyákat és a PayPalt kezdi lecserélni a Google Wallet, a Microsoft Wallet, illetve az Apple Pay és a Samsung Pay. A biztonság továbbra is fontos kérdés, és ennek hatására a minőségelemzőknek idén bőven akad majd dolguk.


9. Felhő és internet


A közvetlen felhőinterakcióval ellátott, erőteljes mobilapplikációk készen állnak arra, hogy forradalmasítsák az okostelefon-iparágat. A telefonoknak kevesebb belső memóriára lesz szükségük, a felhő-alapú mobilapplikációs adatforgalomban pedig nagy növekedés tapasztalható. A felhő alkalmazható a szórakoztatásban, a böngészésben, az üzenetküldésben és vállalatok számára kifejlesztett okosalkalmazásokban is. Az UI/UX szabályai minden bizonnyal meg fognak változni az okostelefonok, az okoseszközök, a felhő alapú tárolás és az instant applikációk zökkenőmentes integrációja révén. Az „internet of things” nem csak valós, hanem hatalmas dolog is, amely bizonyára meghatározza majd a trendeket 2017-ben.


10. Összefoglalás


A kulcsszavak: helyalapú szolgáltatások, instant applikációk, mesterséges intelligenciával ellátott okosapplikációk, mobiltárcák, kiterjesztett valóság és mobilfelhő. 2017 a gyors üzleti növekedés éve lesz a szoftverfejlesztők, dizájnerek, mobilgyártók és vállalati szervezetek számára. Több milliárd dollár és több milliárd mobilapplikáció-letöltés a tét.


A mobilapplikációk tehát fényes, ám kihívásokkal teli jövő elé tekintenek. E jövő csábító és innovatív lehetőségeket rejt. A minőség mindig állandó kritérium és emiatt fontos összetevő marad a futurisztikus mobilapplikációk fejlesztésében a tömegcikkpiacokon és réspiacokon is. Legyen az ember akár vállalattulajdonos, programozó, minőségelemző, dizájner vagy innovatív applikációfejlesztő, izgalmas jövő vár mindenkire a mobilapplikáció-fejlesztés hektikus világában.


(Forrás)


***

Ha te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állász keresel minőségi munkáltatóknál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen!

Gyere, nézz szét aktuális állásajánlataink között!