Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Új programkód-átviteli rendszer született
Új programkód-átviteli rendszer született

Az MIT Számítástechnika-Tudományi és Mesterséges Intelligencia laborjának kutatók egy új rendszert fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi a programozók számára, hogy a kódokat az egyik programból egy másikba vigyék át.


Csupán annyit kell tennünk, hogy kiválasztjuk a kódot az egyik programból, majd megkeressük a helyét a másik programban, ahova be szeretnénk illeszteni. Ezután a rendszer elvégzi az összes olyan módosítást, amely ahhoz szükséges, hogy a kód az új programban megfelelően működjön.


A figyelemreméltó új rendszer a CodeCarbonCopy nevet kapta, és nemrég muttatták be az Association for Computing Machinery (A számítástechnikai felszerelések társasága) egyik konferenciáján. A beszámolók alapján a CodeCarbonCopy elérhető teszi a szoftvertervezés Szent Grálját: az automatikus kód-újrafelhasználást.


„A végső cél az, hogy a fejlesztési ciklusban az emberi jelenlét mellőzhetővé váljon” – mondta Stelios Sidiroglou-Douskos, az MIT szakembere.

A kutató összesen nyolc kísérletet végeztek, amelyek során a CodeCarbonCopy-t a hat népszerű képfeldolgozó program közötti kódátvitelre használták. A nyolc kódátvitel közül hét sikeresnek bizonyult, és az új program a várakozásoknak megfelelően működött.A kódátvitelek során az első lépés az, hogy mindkét program számára megadjuk ugyanazt az input fájlt. A rendszer ezután összehasonlítja, hogy a programok hogyan dolgozzák fel a fájlt. Ennek az információnak a birtokában be lehet azonosítani a változók közötti esetleges összefüggéseket, amiket a felhasználók is visszakapnak. Emellett minden olyan változót is felderíthetünk vele, amelynek nem sikerült megtalálnia a befogadóban lévő párját, valamint a változó eredeti definícióját.


A CodeCarbonCopy megvizsgálja mindkét program memóriájában a tárolt értékeket, és megfelelteti az adatokat a programok között. Ha szisztematikus kapcsolatot áll fent a két program között, egy műveletsor generálódik le, ami elvégzi magát a kódátvitelt. A rendszer használható fájlformátumokhoz, valamint konkrét programokhoz is.


A fejlesztés következő fázisában a kutatók megpróbálják kiterjeszteni a megközelítésüket a rugalmasság érdekében, így a célok szerint a tömbök mellett majd adatstruktúrákra is használható lesz a rendszer.


(Forrás)


***

Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minõségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!