Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Hogyan maradj motivált szoftverfejlesztő?
Hogyan maradj motivált szoftverfejlesztő?

A motiváció hiánya egy emberi, ámbár aggasztó probléma, mely majdnem mindenkit érint.


Néha úgy érezheted, hogy az életnek nincs értelme, vagy depresszívvé válsz és úgy véled, nem haladsz semerre. Ez az általános ingadozás időről időre megesik az emberekkel, és rendkívül gyakori a mai gyorsan fejlődő világban.

Az emberi természet különböző jellemzők komplex keveredése, és mi, emberek, hajlamosak vagyunk kétségbeesni amikor úgy érezzük, hogy nem haladunk. Ha motiválni vagy inspirálni szeretnél valakit, akkor éreztesd velük, hogy igenis haladnak.

Vegyük például az MMORPG műfajt. Ezek a játékok pont azért tudnak függőséget kiváltani, mert haladsz, szintet lépsz, a karaktered fejlődik és egyre jobb a felszerelése.

Minden nap, amikor játszol, haladsz előre, még ha csak egy kicsit is. Haladsz a következő szint felé.

Ez az egyik oka, hogy miért ilyen népszerűek (leginkább a World of Warcraft).

Szóval, hogyan maradhatsz motivált?Egyszerű lépések a folyamatos motivációhoz


Nem számít, éppen mi történik az életedben, mindig legyen egy dolog, amivel haladsz előre, és így jól érezheted magad miatta. Az is jó lehet, ha több ilyen dologgal rendelkezel, de talán bölcsebb, ha egyetlen fő dologgal foglalkozol.

Természetesen később megváltoztathatod, de az a fontos, hogy ne oszd meg a figyelmed sok másik igyekezet között.

Például:

Ha meg szeretnéd tanulni a JavaScriptet, akkor tedd az egyes számú prioritássá. Minden nap el kell olvasnod pár oldalt a kedvenc JavaScript könyvedből, vagy akár személyes, akár nyílt forráskódú JavaScript projekteken dolgoznod.

A dolgok nem mindig sikerülnek a terv szerint, de nem számít mi történik, muszáj állandó haladást produkálnod minden nap.

Néha talán úgy kelsz fel, hogy képtelen vagy kódolni, vagy megakadsz az egyik fejezetben. De ne aggódj. Ez bárkivel megesik, és van más módja is, hogy kompenzáld a gyakorlás hiányát.

Egy JavaScript-témájú cikk elolvasása például lehet egy olyan dolog, amire várhatsz, hogy naprakész legyél a tanulási folyamatoddal és fenntartsd a motivációt.

Ha elfáradnak a szemeid, bármikor átválthatsz más fajta tanulási módszerre. Például hallgathatsz JavaScript-témájú podcasteket.

Rövidre fogva, mindig van mód rá, hogy haladj azzal, amivel szeretnél.Csak gondolkozz.

Minden oldal, amit elolvasol, minden podcast, amit meghallgatsz, minden sor kód, amit leírsz, minden jelzálogrészlet, amit kifizetsz, egy lépés előre, haladás.

Minél több ilyen dolgot találsz az életedben, annál kevesebbszer esel kétségbe. Egyre inkább reményteli leszel, mert haladsz valamerre.

Meg tudod csinálni!


***

Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!


(Forrás)


2020.04.24.