Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Kövess minket!

Hírek

Ezek a legérdekesebb robotok ma a piacon
Ezek a legérdekesebb robotok ma a piacon

A CES (Consumer Electronics Show) 2017 egy nagyszabású esemény, ahol különböző hi-tech eszközök gyártói mutatják be a legújabb termékeiket. Az év várva-várt elektronikai kiállításán a kütyük rajongói közelről tekinthetik meg a frissen piacra került és kiállított termékeket. A TheTechBeard csapata is így járt el.


Számtalan különböző típusú kütyü bemutatóját tartják meg ilyenkor, melyek közül most a robotokat szemeltük ki. Egyes robotok állítólag a háztartási munkák során segítenek majd, mások pedig a szakmai és magánéletünkben nyújthatnak segítséget. Az egyik bemutatott robot még jógapózokra is megtanít!


Szeretnéd tudni, milyen robotokat állítottak ki a CES 2017-en? Az alábbi felsorolásban bemutatjuk az idei rendezvény öt legjobb robotját!


1. LynxA Lynx az Ubtech Robotics – egy kínai gyártó – által piacra dobott első videó-képes humanoid robot. Egyike a legmenőbb robotoknak: a szokásos robotoktól eltérően képes táncolni a zenéidre, tud sétálni, Alexa-integráció használatával pedig könnyedén nyújt segítséget különféle feladatokban.


A Lynx további hasznos funkciói közé tartozik, hogy fut rajta az Amazon Music és a Spotify is. Beállíthatsz rajta emlékeztetőket, é az e-mailjeidet is fel tudja olvasni. A Lynx még motiválni is tud: megtanít jógázni, hogy fitt maradj! A robot utasításokkal segít, hogy jóga közben a megfelelő pozíciót tud felvenni.


Arc-, kép- és hangfelismerése, dönthető biztonsági kamerája segítségével jóga- és tánctanárrá válik. WiFi-n keresztül videóhívásokat tud bonyolítani, karban tartja a naptáradat és mindez csupán néhány a Lynx számos funkciója közül.


2. LG Hub robotA CES 2017-en kiállították a scree-vel felszerelt, hanggal aktiválható asszisztenst, az LG Hub robotot is. Az aranyos kis robotnak pislogásra képes szemei vannak, és az aktuális program függvényében változtatja az arckifejezését. Alexát használ a hangaktiválásra, a hangszórói zenét is tudnak játszani. A kijelzője azonban a legnagyobb dobás, ugyanis lehet rajta olvasni és videókat nézni is.


Valamint, ha rendelkezik a háztartásod LG-készülékekkel, a robot képes csatlakozni hozzájuk. Az LG Hub robot egy további figyelemreméltó funkciója, hogy felismeri, ki beszél hozzá éppen.


3. KuriA Kuri nevű robotot a Mayfield Robotics cég gyártja, melynek tervezésekor három szempont állt a fókuszban: a mobilitás, a tudatosság és a személyiség. Az 50 centiméter magas Kuri pislog, világít és csiripel, ha meghallja a nevét. A beépített LED-jei jelzik, milyen hangulatban van éppen.


Az alján kerekek találhatók, ezeken tud odébb gurulni. A Kuri lézeres mélységérzékelő-rendszerével képes szobáról szobára feltérképezni a lakásodat, amit egy térkép formájában tárol el. Elég annyit mondanod: „Hé, Kuri!”, és máris kész reagálni tizenkét különböző hangutasításra, de a hozzá tartozó Kuri-applikációval is irányítható.


Ez az kis gép nem csak egy robot, hanem egy bluetooth-os hangszóró is. Ezenkívül beépített kamera is helyet kapott benne, amellyel videók rögzíthetők és menthetők.


4. PepperA Pepper robotot a SoftBank Robotics gyártja, és 3 jelző mondható el róla: kedves, gyengéd, meglepő. A robot Amerikában a kaliforniai San Francisco és San Jose plázáiban mutatkozott be először. Ez az első humanoid robot, amely képes felismerni az alapvető emberi érzelmeket, és alkalmazkodni a beszélgetőtársa hangulatához.


5. Yumii with CutiiEgy francia startup mutatta be a Yumii with Cutii robotot, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy segítse az idősebb korosztály otthoni gondozását. A robot képes reagálni a szóbeli utasításokra, illetve segítséget nyújtani a mindennapi teendőkben. A felhasználók – számos egyéb mellett – emlékeztetőket állíthatnak be vagy segítséget kérhetnek a főzésben. A robot segítségével kapcsolatba léphetnek családtagjaikkal, és akár még időpontot is tudunk kérni vele az orvoshoz. Önműködően képes a helyváltoztatásra, illetve távirányítóval is vezérelhető.


(Forrás)

Ha a cikk kapcsán kedvet kaptál hozzá, hogy testközelből is megnézd, miképp épül fel és működik egy robot, látogass el a szeptember 14-i meetupunkra! További információt az alábbi linken találsz: 
Robotikai problémamegoldás helyszíni példákkal