Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Az Apple új terve: Jöhetnek a kritikák! – Vállakozásokat véleményezhetnek és képeket tölthetnek majd fel az iOS 14 Apple Maps felhasználói
Az Apple új terve: Jöhetnek a kritikák! – Vállakozásokat véleményezhetnek és képeket tölthetnek majd fel az iOS 14 Apple Maps felhasználói

A hangvezérelt és a Siri-nek kiadott helyi keresések egyre fontosabbak az üzleti életben: Az Apple végre arra készül, hogy bemutassa az iOS14 Térképének új funkcióit. Úgyhogy egyre fontosabb lesz megjeleníteni a vállalkozásodat a helyi térképen.


Érkeznek a fényképek és a véleményezések


Mint megtudtuk, az iOS 14 két olyan elemet is tartalmaz, ami jó magasra teszi a lécet a többi térkép szolgáltatás számára:

  • Felhasználók által beküldött vélemények, like-olást is beleértve
  • Felhasználók által beküldött képek


Ennek hatására az impozáns és kedvelt helyszínek előtérbe kerülése egyértelmű. Elméletileg az Apple Look Around funkciójával lehetséges lesz a helyet először utcai nézetből megtekinteni, majd a felhasználók által feltöltött beltéri fotók alapján belülről is felfedezni.

Egy olyan időszakban, amikor a társadalmi távolságtartás és lezárások nagy valószínűséggel a mindennapi életünk részévé válnak, talán egyeseknek ez az egyetlen lehetőség marad, hogy visszatérhessenek egy-egy különleges jelentéssel bíró helyszínre.Az üzletre gyakorolt hatása talán még nagyobb. Az üzlettulajdonosok célja az lesz, hogy minél nagyobb számú pozitív visszajelzéseket kapjanak a Google-on, Yelp-en és az Apple térképen, és egyre több olyan kép kerüljön fel, ami jó színben tünteti fel a céget: hiszen ez hajtja az üzletet.


Hogy fogja az Apple a zaklató jellegű kritikákat megakadályozni?


Minden vállalkozó számít egy bizonyos mértékű kritikára.

Mindenki követ el hibákat, félreértések történnek, de hogyan akadályozható meg, hogy a negatív véleményezés ne forduljon át zaklatásba?

Nem vagyok benne biztos, hogy az Apple teljesen átgondolta ezt az oldalát a dolgoknak. Idővel biztosan be kell vezetnie majd egy olyan rendszert, ami a közzététel után átvilágítja a feltöltött véleményeket/képeket, hogy biztosítsa, az app funkciókat nem a versenytársak lejáratására használják.


Megnyugtató, hogy a probléma elkerülése érdekében már meg is született pár intézkedés:

  • A cég figyelmeztet, hogy a feltöltés minden esetben az adott személy Apple ID-hoz lesz hozzárendelve. Így nem lehet az anonimitás álarca mögé bújni.
  • A képeket beküldő személyek csak 13 év feletti személyek lehetnek
  • Az Apple Maps szerveren keresztül közzétett összes képet emberi  ellenőrzéssel hagyják jóvá.


Ezzel a három rendelkezéssel remélhetőleg kezelhető lesz a felhasználók generálta online véleményező közösségekben fellépő negativitás.

A tulajdonosok biztosan azt remélik, hogy lesz egy kis ráhatásuk arra, hogy mi jelenjen meg a vállalkozásukról: ez potenciálisan az Apple Maps Connect portálon keresztül történhet, ahol a cégek már most közzétehetnek további részletinformációkat magukról.Mi lesz a továbbiakban?


Annak fényében, hogy az Apple mobil platformjain keresztül jelentős mértékben fektet be a LiDAR technológiákba, illetve éppen az AR szemüvegek megvalósításán dolgozik, a beltéri térképek készítése, közzététele és ellenőrzése gyaníthatóan a cég középtávú tervei közé tartozik.

Az új funkció jól kiegészíti a csak nemrég bemutatott, Maps-en közzétett city guide-ot. Ezek a kurátorok által készített útmutatók kiegészíthetők személyes tartalmakkal is.

Úgy képzelem, hogy a jövőben, a felhasználók által készített guid-ok majd videókat és képeket is tartalmaznak az egyes helyszínekről, amiket az alkalmazásra mások töltöttek fel.


Az Apple lehetősége abban rejlik, hogy ő maga a platform tulajdonosa: ezért az adatok egy részét elérhetővé teheti egy harmadik fél fejlesztőinek egy Maps API gyűjteményen keresztül, illetve kreatív módon használhatja fel az adatokat saját termékeinek tervezéséhez.

Feltehetőleg ennek a felhasználásnak lesz valamilyen jogi limitációja, mivel a képek a felhasználóktól származnak.

Az üzleti felhasználóknak lehetősége nyílik a térképről megszerzett képekkel benépesíteni a helyi üzletek honlapját, útbaigazítást nyújtani, vagy hiperlokalizált reklámként felhasználni azokat különböző Apple platformokon.


Bár ez mind csak találgatás, a következtetések logikusnak tűnnek. (Kivéve talán a reklámozást tekintve, hiszen az Apple pont az ebből adódó felhasználó élmény visszaesést próbálja csökkenteni).

A felhasználók által beküldött információk hozzáadása a térkép applikációhoz elősegíti, hogy az Apple kevésbé függjön egy harmadik fél információs szolgáltatásától, illetve arra ösztöni az üzlettulajdonosokat, hogy mindinkább az Apple Maps-en osszák meg az üzlettel kapcsolatos információkat, kiegészítve ezt az Apple Business Chat-el.


(Forrás)


***

Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!2020.09.23.