Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Kövess minket!

Hírek

A sikeres csapatmunka 6 összetevője
A sikeres csapatmunka 6 összetevője

A legtöbb vállalatot bizonyos csapatok építenek fel és vezetnek, mely csapatokat a sikerek elérésé érdekében együttműködő emberek alkotják. A legjobb útja ez egy jövedelmező vállalat kiépítésének. Egy csapatban minden embernek megvan a maga feladata, melynek során az illető nélkülözhetetlen fogaskereke lesz egy vállalati modellnek.


A jó hír az, hogy a csapatmunka egy olyan készség, amelyet mindannyian fejleszthetünk. Ez egyeseknek könnyebben megy, mint másoknak, azonban mindenki képes a fejlődésre.


Szeretnél te is hozzájárulni a csapatod sikeréhez? Ahhoz, hogy hatékony csapatjátékossá válj. ezekre a kulcsfontosságú tulajdonságokra lesz szükséged:


1. Pozitív hozzáállás


Kellett már valaha együtt dolgoznod olyasvalakivel, aki folyamatosan negatív volt, és úgy gondolta, hogy képtelen legyőzni bármilyen szembejövő akadályt? Ha igen, akkor valószínűleg megtapasztalhattad, hogy rád is átragadt a rosszkedvű, negatív hozzáállása. Ez azért történik, mivel a hangulatod nagyon ragályos!A pozitív hozzáállás létfontosságú a csapatmunka során, és segít abban, hogy mindenki motivált maradjon. Nemcsak a saját munkádra van hatással a jó hozzáállás, hanem a körülötted dolgozókra és a csapat munkájára is. Történjen bármi, a legjobban akkor cselekszel, ha optimista maradsz! Így a csapat többi tagja örömét leli majd abban, hogy együtt dolgoztok.


2. Jó kommunikáció


Néhány embernek természetes adottsága a jó kommunikáció: ők imádnak elcsevegni a kollégáikkal. Mások nem szívesen mennek bele egy könnyed beszélgetésbe. A legtöbb ember képes jól kommunikálni, azonban nem mindig törekszik a megfelelő egyensúly megteremtésére.


Egy erős csapatjátékos mindig nyílt és őszinte kommunikációt tart fenn a kollégáival. Lehet, hogy csábítóbbnak tűnik, ha behúzhatod a nyakadat, és bemerülhetsz a saját feladatodba, azonban ha bevonod a többieket abba, amit csinálsz, az javítja a csapat hatékonyságát, és elősegíti a bizalom kialakulását. A bizalom alapvető fontosságú minden csapat számára!


3. Tiszteletteljesség


A csapat nem tud jól működni, ha annak tagjai nem tisztelik kölcsönösen egymást. Félre kell tenni az egónkat, és mindenkit egyenlőként kell kezelni. A csapatszellem a legfontosabb!Számos módszer létezik arra, hogy kimutasd a csapattársaid iránt tiszteletedet. Ezek közé tartozik:


  • Figyelj arra, amit mondanak!
  • Érkezz időben a megbeszélésekre!
  • Végezd el a munka rád eső részét!
  • Legyél felkészült!
  • A csapat céljaira koncentrálj, ne a sajátjaidra!


4. Elkötelezettség


Fontos kimutatni, hogy elkötelezett vagy a csapat iránt. Ahhoz, hogy a csapattársaid igazán megbízzanak benned és értékeljék a munkádat, hinniük kell abban, hogy hosszú távon velük fogsz maradni. Bár képtelenség megjósolni, mit tartogat számodra a jövő, azonban ha ki tudod mutatni, hogy fontosnak tartod a csapat hosszú távú céljait, az segít megalapozni a bizalmat. Ha a kollégáid úgy gondolják, hogy csak a fizetésért vagy ott, nem fogják sokra tartani a teljesítményedet.

Amennyiben tényleg szeretnéd kimutatni az elkötelezettségedet, fogadd meg az alábbi tanácsokat:


  • Hozakodj elő innovatív ötletekkel, amely segítik a csapatot, illetve a vállalat fejlődését!
  • Fektess időt és energiát a kollégákkal történő kapcsolatépítésre!
  • Tegyél meg mindent azért, hogy legtöbbet hozd ki magadból!


5. Szolgálatkészség


Hajlandó vagy segíteni a csapatod tagjait? Légy az! Talán csábítóan hangzik, hogy lehajtott fejjel belemerülj a munkádba, azonban ha valaki segítségért folyamodik hozzád, ajánlott mindent megtenned, hogy segíts neki. Ha bőkezű vagy az időddel és a tudásoddal, az sokat jelent a csapat számára.


Amennyiben hajlandó vagy segíteni másokon, ők is szívesebben segítenek majd neked. Ne feledd, hogy ha csak magaddal törődsz, lehet, hogy mások sem lesznek olyan előzékenyek, amikor neked lesz szükséged segítségre!


6. Alkalmazkodás
Az alkalmazkodóképesség egy nagyszerű készség mind a csapatmunka, mind az önálló munkavégzés során. A dolgok folyamatosan változnak: néha a jó, néha a rossz irányba. A változás egy olyan dolog, amit nem mindig tudunk irányítani, és ez különösen igaz a munka világában.


Ha megvan benned a hajlandóság a változásra, és gyorsan tudsz alkalmazkodni, abból az egész csapatod előnyt tud kovácsolni. Előfordulhat, hogy néhány kollégád nem olyan rugalmas, mint te vagy, de képes lehetsz támogatni őket változtatásokkal és azzal, hogy pozitív hangulatot árasztasz feléjük.


A felsoroltak egyesítése


Ha sikerül tökéletesre csiszolni ezt a hat tulajdonságot, azzal nagy hatást gyakorolhatsz az egész csapatodra. Jó csapatjátékosként sikeresebb lehetsz, és fejlődhetsz a munkádban. Ne becsüld hát le a csapatmunka erejét!


(Forrás)


***

Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minõségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!