Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

A Modern Üzlet Jövője: Mesterséges Intelligencia az Alkalmazásokban | AI modellek
A Modern Üzlet Jövője: Mesterséges Intelligencia az Alkalmazásokban | AI modellek

A világ szédítő sebességgel halad a technológiát támogató korszak felé, amikor a technológia már nem csak egy eszköz lesz, hanem egy „gondolkodó eszköz”. Intelligens eszközök, főként mesterséges intelligenciával rendelkező appok léptek elő a képzelet birodalmából a valóságba. A cégek a világ különböző pontjain felismerték, hogy mind számukra, mind az ügyfeleik számára mekkora változást hozhat, ha a nano-eszközök emberszerű intelligenciával vannak átitatva. Autonóm szállítás (vezető nélküli autók), repülő járművek, robotok – ezek mind az elkövetkező idők előszelei. A prognózis izgalmasnak ígérkezik. A sebesség, pontosság és biztonság felé támasztott exponenciálisan növekvő igények hatására a mesterséges intelligencia tagadhatatlanul próbálgatja szárnyait, hogy elérjen az üzleti világba.


Emellett statisztikai adatok bizonyítják, hogy 2030-ra sok pozíciót kizárólag gépek fognak majd betölteni, mely következményeképp lecserélődik az emberi munkaerő, akiknek új munkát kell majd keresniük, vagy a rohamosan fejlődő technológiának megfelelően fejleszteni képességeiket.

A mesterséges intelligencia mobilalkalmazásokat fejlesztő cégek általi implementációinak hatalmas jövőbeli lehetőségei közül jelenleg az ezt alkalmazó appok üzleti használata tette meg az apró, de döntő lépését, és véget nem érő magabiztossággal tervezi átvenni az uralkodó üzleti folyamatokat az egész világon.

Íme egy lista az üzletben már jelenleg is működő AI modellekről, melyek rengeteg irányba fejleszthetők tovább a közeljövőben.


1. Mesterséges intelligencia az e-kereskedelemben:

Az AI modellek elkerülhetetlenségét valószínűleg az e-kereskedelmi platformok ismerik fel a legjobban, hiszen nekik van a legnagyobb szükségük a tartalmak rendezésére és vizuális, kép vagy videó alapú keresésére.

A mesterséges intelligencia megérti, mit szeretne az ügyfél a képfelismeréssel, és releváns javaslatokat nyújt cserébe. Ezzel a képességgel robbant be a köztudatba, és azt érezteti az ügyfelekkel, hogy van valaki, aki megérti az igényeiket, majd a legjobb módon tér vissza, hogy ellássa a legpraktikusabb megoldásokkal.

Akár a szín, a méret vagy az alak megismeréséről van szó, az AI lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy megszerezzék, amit keresnek. És most, hogy megtette első lépését, várhatóan hihetetlen gyorsasággal fog fejlődni a jövőben.


2. Az AI az egészségügyben:

Az olyan területeken, mint az egészségügy, az emberi mulasztások költségesek, mi több néha rettenetesek. A mesterséges intelligencia alkalmazásával a hibák valószínűsége nagymértékben csökken, a dokumentáció és felismerése könnyebbé válik.

A döntéshozástól a biztonság erősítéséig az AI jobb asszisztensnek bizonyult az orvostudományi területen, ha segítségre volt szükség. Bár nem arra lett tervezve, hogy átvegye a nővérek és az orvosok helyét, rengeteg terhet vesz le a vállukról.3. AI a munkahelyre

Eltekintve a chatbotok által vezérelt alkalmazásoktól, melyek a látogatók kérdéseire válaszolnak, használnak még mesterséges intelligenciát az alkalmazottak segítésére, hogy az elvégezze helyettük az ismétlődő feladatokat, melyek rengeteg időt emésztenek fel, és visszafogják a termelékenységet. Az AI fontossági sorrendbe állítja a feladatokat, és így a célok felállítása is egy végrehajtható feladat lesz, mely arra ösztönzi majd az alkalmazottat, hogy hatékonyan használja ki a megmaradt feladatokat.


4. Kiberbiztonság

A mesterséges intelligencia segítségével a csaló tranzakciókat könnyedén ki lehet szűrni, ami arra motiválja a cégeket, hogy a lehető legtöbb részlegen alkalmazzák. Az AI bármilyen szükségtelen viselkedést kiszűr a pénzügyi vagy vállalatirányítási rendszerek felhasználói alkalmazásaiban. A mélytanulás ezzel szemben azonosít minden gyanús tevékenységet, melyek különböznek az általában megfigyelhetőktől, megelőzve a támadók bármilyen behatolását.5. Logisztika és az ellátási láncok

A mesterséges intelligencia hatalmas jelentőséget hordoz a logisztika és a kiberbiztonság területén, főleg, amikor az ügyfelek adataira és ezek elemzésére kerül sor, mely ösztönzi őket a szállítási várakozás minimalizálására automata nyomkövetők és robotok használatával.


6. Emberi erőforrás menedzsment:

Az emberi erőforrás egy a rengeteg monitorozást és profilok garmadájának áttúrását igénylő tevékenységek közül, hogy a keresett információkat összegyűjtsük.

A mesterséges intelligenciával megsegített HR tevékenységek kiselejtezik az alacsony minőségű adatokat, kiválogatva a legjobbat kézi beavatkozás nélkül.

Az elkövetkező időkben az AI uralhatja majd a HR környezetet a legtöbb iparágban.

Ezen kívül számos Android és iOS alkalmazásfejlesztő cég komolyan foglalkozik az AI appok fejlesztésével az egész világon.  Siri, Allo, és még sok más követheti ezeket.