Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

A Google és az Apple le fogja tiltani a tartózkodási hely hozzáférését, amíg ezt az applikációt használjuk
A Google és az Apple le fogja tiltani a tartózkodási hely hozzáférését, amíg ezt az applikációt használjuk

A Google és az Apple egy kontaktusokat nyomon követő API-t fejleszt, mely le fogja tiltani a helymeghatározást, hogy megelőzzék a visszaéléseket.

Az ExposureNotification névre hallgató API a nemzeti egészségügyi szervezetek számára készül, hogy a saját alkalmazásaikban nyomon tudják követni az emberi kontaktusokat. Azt remélik, hogy ezek az alkalmazások lehetővé teszik majd számunkra a normál életre való biztonságos visszaállást.

Az API kezdeti verzióját pár héttel ezelőtt adták ki. Előző héten pedig új dolgok – többek közt demó kód és a felhasználói felület példaelemei – debütáltak, a frissített irányelvekkel.

Természetesen a tervek hatására adatvédelmi kérdések merültek fel, hogy a kormányok – vagy maguk az amerikai technológiai óriások – olyan adatokhoz férhetnek majd hozzá, melyek felhasználhatók a populáció követésére.

A Google és az Apple ugyanakkor mindenkit biztosítottak róla, hogy a megoldásuk teljesen mértékben decentralizált, és minden adat az adott felhasználó irányítása alatt marad. Ha ugyanis COVID-19-et diagnosztizálnak nála, akkor szabadon dönthet róla, hogy teljesen anonim módon figyelmezteti-e a vele kapcsolatba került embereket.A múlt héten kiadott, frissített FAQ elmagyarázza, hogy egy úgynevezett „magánélet-megőrző azonosítót” terveznek használni, mely egy 20-30 percenként változó számsorozat, és nincs hozzákötve a személyazonossághoz.

Hogy még inkább biztosra menjenek, a cégek most bejelentették, hogy a helymeghatározás le lesz tiltva, amíg az ExposureNotification használat alatt áll. A fejlesztők sem lesznek képesek a helymeghatározási adatokhoz hozzáférést kérni.

Néhány kormány – például az Egyesült Királyság, Franciaország és Ausztrália – saját maguk akarnak kifejleszteni egy centralizált megoldást az új API használata helyett. A cégek azt nyilatkozták, hogy ezeket a megoldásokat is támogatni fogják, ahogy tudják.

A frissített irányelvek azt is kimondják, hogy csak egyetlen alkalmazást lehet országonként publikálni a Play Store-ba és az App Store-ba. Az API egy publikus verziója később fog kijönni ebben a hónapban.

Azonban rávenni az embereket, hogy használják ezeket lehet, hogy problémás lesz. Egy nemrég végzett felmérés alapján az amerikaiak fele nem bízik meg az ilyen alkalmazásokban. Egy kutatás pedig azt mondja, hogy ahhoz, hogy megfelelően hatékony legyen, egy társadalom legalább 60%-nak használnia kellene.


(Forrás) 


***


Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!