Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

A Continental felturbózza a gépjárművezetés-támogató technológia fejlesztését
A Continental felturbózza a gépjárművezetés-támogató technológia fejlesztését

A német vállalat a Nvidiával dolgozik együtt, hogy felgyorsítsák azon funkciók kifejlesztését, amelyek kikövezik az utat az automatizációhoz.


Bár ma még nincsenek önvezető autók , ha tetszik, ha nem, lesznek. Az autógyártók és a beszállító cégeik világszerte keményen dolgoznak azon technológia kifejlesztésén, amely lehetővé teszi ezen autonóm gépezetek működését. Felgyorsítva saját munkájukat, a német Continental vállalat üzembe helyezett egy új szuperszámítógépet, kifejezetten a fejlett gépjárművezetés-támogató technológia fejlesztésére.


A szóban forgó egység több mint 50 Nvidia DGX rendszer köré épült, és az év eleje óta működik. Ez a szupercomputer drámain megnöveli a Continental nagymennyiségű számadat-feldolgozói kapacitását. Ugyanannyi idő alatt képesek kutatók több mint tizennégyszerannyi teszt futtatására, mint azelőtt.


 Nehéz  azt kijelenteni, hogy ez a legerősebb szuperszámítógép az autóiparban, de biztos a csúcs közelében van. „A Continentalt meglehetősen jó helyzetbe teszi” mondta Phil van den Berge, a Nvidia automobilokért felelős elnökhelyettese. A fejlett gépjárművezetést támogató rendszerek technológiájának fejlesztése rendkívül intenzív munka, tette hozzá, és egy ilyen célvezérelten felépített architektúra jelentős segítség„Ez most fordulópont” fogalmazott Christian Schumacher, a Continental fejlett gépjárművezetés-támogató rendszerek üzleti egységének program-menedzsment rendszerek vezetője. Az új szupercomputer lehetővé tesz olyan dolgokat, melyekről a vállalat egy évtizede még csak álmodni mert.


A fejlett autómobil-technológiák fejlesztése segítése érdekében a Continental az egész világon nagy flottában működtet tesztjárműveket. Ezek egyesítve 9300 mérföldet tesznek meg naponta, 100 terrabyte körüli adatot gyűjtve. „A múltban lehetetlen volt ennyi adatot kezelni” magyarázta Schumacher. De hála az új computernek, a Continental most már felhasználhatja őket. Amely feladatok futtatása korábban hetekbe telt, mondta, most már napok alatt kivitelezhetőek – amely óriási haladás.


A szuperszámítógép nem csak, hogy minden valódi tesztelésből szerzett információt fel tud dolgozni, képes szintetikusan adatot generálni is. „Rengeteg olyan helyzet van odakint, melyeket nem tudunk előre kiszámítani”, mondta Schumacher, az új rendszerük képes lényegében elővarázsolni új szimulációkat a semmiből. Természetesen a tesztelés ezen formája sohasem fogja tudni helyettesíteni a valódi autókat és a tényleges vezetést, de ez a képesség így is rendkívül fontos a gépjárművezetés-támogató rendszerek technológiájának fejlesztésében, jegyezte meg.


És ha a kutatók és mérnökök kifogynak a nagymennyiségű számítási kapacitásból, még mindig nyúlhatnak az internetalapú szolgáltatásokhoz egy kis extra lóerőért. A Continental új szuperszámítógépe Frankfurtban, Németországban található, mely város, közeli felhő szolgáltatókkal és más előnyökkel rendelkezik. A helyi környezetvédelem érdekében, mondta Schumacher „zöld energiát biztosítunk a számítógép energiaellátására,” amely léghűtéses és elképzelhető, hogy mennyire energiaéhes.Az autonómia felé vezető úton, „Jelenleg a 2. szint [plusz] szint, az amit megcélzunk..” mondta Schumacher, amelyet a Continental a 2022-2023-as időintervallumban tervez kigördíteni. Az SAE gépjármű autonómia skálája 0. szinttől indul, amely semmilyen automatizálást nem kínál, az 5. szintig, ahol a gépjármű minden körülmények között önmagát hajtja. A 2. szint olyan dolgokat kínál, mint a sávközpontosítás és az adaptív sebességszabályozás, míg a 3. szint forgalmi dugókkal kapcsolatos segítséget és automatikus kormányzást biztosít, bár a vezetőnek továbbra is figyelnie kell és át kell tudnia venni az irányítást, ha a rendszer igényli.


Az önvezető autók még nincsenek itt, és vita tárgya, hogy mikor érkeznek meg, de a Continental kicsit közelebb került a megvalósításához azzal, hogy beruházott egy extra feldolgozási teljesítménybe.


(Forrás)


***

Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!


2020.08.18.