Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Kövess minket!

Hírek

A 9 legjobb platformfüggetlen mobilfejlesztő eszköz
A 9 legjobb platformfüggetlen mobilfejlesztő eszköz

A mobilapplikációk manapság már mindennapi életünk részéve váltak. Az fejlesztők egyik legnagyobb kihívása korábban a több platformon is működő applikációk fejlesztése volt, azonban mára ez is megváltozott. Bemutatjuk a kilenc legjobb platformfüggetlen mobilapplikáció-fejlesztési eszközt, amelyek segítségével rövid idő alatt is kiváló appok készíthetőek.


Ezen eszközök legnagyobb előnye, hogy a szoftverfejlesztőnek elég egyszer megírnia a kódot egy platformon, majd képes azt különböző platformokon is lefuttatni. A legfőbb cél, hogy időt és energiát takarítsunk meg. A szoftverfejlesztők így újrahasznosíthatják a régi kódjukat, és olyan applikációkat tervezhetnek, amelyek hatékonyan működnek Androidon, iOS-en vagy akár Windowson is.


9. Codename One


Ez az eszközfüggetlen platform az ipari felhasználású alkalmazások fejlesztését segíti. Megírhatjuk a kódot Javában, majd az alkalmazás a szimulátor- és tesztautomatizálási eszközökkel tesztelhető, valamint ellenőrizhető. A keretrendszer támogatja a népszerű IDE-ket, mint például a NetBeans, az Eclipse és az IntelliJ IDEA integrált fejlesztői környezetet. A build szerverének legérdekesebb funkciója az, hogy a fejlesztő natív iOS-applikációkat, illetve natív Windows-applikációkat tud fejleszteni Mac-gép vagy Windows-os PC nélkül. A platformot iOS-applikációk fejlesztéséhez ajánlják a leginkább.


Hátrányok: A Codename One grafikus felhasználói felülete nem felel meg a nagy projektek követelményeinek, és a vizuális témáihoz nincsenek frissítések. Egy másik nagy hiányosság, hogy az összes eseménykezelőt egy fájlban tárolja, amely megnehezíti az alkalmazásfejlesztést.8. PhoneGap


Ez a nyílt forráskódú platform nagyban megkönnyíti a platformfüggetlen applikációk fejlesztését. Az eszköz a legjobban olyan mobilapplikációkhoz használható, amelyek teljesítménye nem függ az eszköz natív tulajdonságaitól. A terméket az Adobe arra fejlesztette ki, hogy HTMT5, CSS és JavaScript nyelvből származó kódokat lehessen vele lefordítani. A PhoneGap segítségével a fejlesztők különféle platformokra, így iPhone, Android, Windows és BlackBerry platformra fejleszthetnek applikációkat. Az eszköz kiemelkedő funkciói és támogatása miatt nagy az érdeklődés erre az ingyenes programra.


Hátrányok: Az eszköz egyetlen hátránya, hogy nem megfelelő a grafikailag kirívó appokhoz.


7. Appcelerator


A JavaScript kódvbázissal rendelkező eszköz előnye, hogy bővíthető és nyílt forráskódú. A szoftverfejlesztő létrehozhat iOS, Android, illetve BlackBerry platformra is applikációkat, továbbá az eszköz még a HTML és hidrid applikációkat is támogatja. Az Appcelerator eszköz nyílt forráskódú SDK-t használ, és több, mint 5000 eszközt, valamint az OS API-ket, az Eclipse-alapú IDE Studiót és MVC keretrendszerű Alloy-t is támogatja.


Hátrányok: Az eszközzel kapcsolatban egyetlen hátránnyal találkoztunk, az pedig a lassan reagáló support team, fejlesztői közösség.


6. Sencha Touch


E keretrendszer segítségével minden adott ahhoz, hogy kiemelkedő minőségű applikációt állítsunk elő.


Hátrányok: A natív hatású témák korlátozott számban állnak csak rendelkezésre és a kereskedelmi licenc funkció nehezen érthető.


5. Monocross


Ha szeretnél interaktív és érdekes alkalmazásokat fejleszteni okostelefonra, valamint tabletre, akkor a Monocross a neked való keretrendszer. Ez a nyílt forráskódú, platformfüggetlen eszköz támogatja a C#, a Microsoft, a .NET és a Mono keretrendszereket is. Az érdekesség itt az, hogy a fejlesztő teljes hozzáférést kap a natív eszköz API-hez, és mégis C#-ban lehet vele programozni.


Hátrányok: Kevés dokumentum és segédanyag található a Monocross keretrendszerről az interneten, így a fejlesztők olykor kínos helyzetben találhatják magukat, ugyanis nem áll rendelkezésre elég forrás, amiből kitanulhatnák a keretrendszert.


4. Kony Mobile Platform


Elérkeztünk ahhoz a platformhoz, ami telis-tele van olyan funkciókkal, mint az automatikus programozás, az applikációk előzetes megtekintése, az API-kapcsolat és a listát még sokáig folytathatnánk... A Kony Mobile Platform használatával multi-platform mobilalkalmazások hozhatóak létre, az előre megírt applikációi pedig megkönnyítik a kezdők számára az alkalmazásfejlesztés első lépéseit.


Hátrányok: A dokumentumok és források hiánya ez esetben is nehézségek elé állítja a fejlesztőket.3. NativeScript


Itt van még egy remek, nyílt forráskódú eszköz a platformfüggetlen mobilapplikációk fejlesztéséhez. A keretrendszer JavaScriptben biztosít natív API-ket, így a szoftverfejlesztők könnyedén újrahasznosíthatják a plug-in npm-t a NativeScript projektjükben. Sőt, még az Angular.js 2 és a TypeScript nyelveket is támogatja!

Hátrányok: Nem áll rendelkezésre elegendő számú forrás, nem könnyű találni hasznos példákat és dokumentációt egyes funkciók esetében.


2. RhoMobile


A RhoMobile keretrendszer eszközt kínál a szoftverfejlesztőknek a multi-platform, natív mobil- és vállalati alkalmazások fejlesztésére.

A RhoStudio ingyenes Eclipse plug-int tartalmaz, amely lehetővé teszi alkalmazások létrehozását, fejlesztését, hibaelhárítását és tesztelését hardver vagy emulátor nélkül is. Emellett a fejlesztő könnyedén hozzáférhet az offline adatokhoz a Rho Connects használatával.


Hátrányok: A RhoMobile egyik legnagyobb hátránya az, hogy a RhoElements RFID plug-in nem érhető el ingyenesen a Windows Mobile/CE platformra.


1. Xamarin


A Xamarin segítségével natív applikációkat készíthetünk különböző platformokra pusztán a C# kódbázis használatával. Az eszközzel a fejlesztők bárhol használhatják ugyanazt az IDE-t, nyelvet és API-ket. Ezt az alkalmazásfejlesztőt olyan nagynevű vállalatok is alkalmazzák, mint a Microsoft, a Foursquare, az IBM vagy a Dow Jones. Ha egy szoftverfejlesztő Ruby vagy C# nyelvet szeretne használni, akkor ez az egyik legalkalmasabb platform a számára. A Xamarin használatával a szoftverfejlesztő megoszthatja a kódot, ami azt jelenti, hogy egy applikáció rövidebb idő alatt, kisebb költségekkel hozható létre.


Hátrányok: A Xamarin ingyenes verziója korlátozott számú funkciót kínál, és kompatibilitási problémák miatt a fejlesztők nem használhatnak nyílt forráskódú eljáráskönyvtárakat.


(Forrás)


***

Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minõségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!