Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Párkapcsolati tanács egy elvált férfitól
Párkapcsolati tanács egy elvált férfitól
A napokban olvastam egy kitűnő cikket, amelyben egy elvált férfi írja le, mit tanult a hibáiból, és milyen tanácsot adna korábbi önmagának (és persze mindenki másnak).
 
Ezek a kedvenceim:
 
1.) Lásd meg a legjobbat a párodban!
 
Összpontosíts arra, amit szeretsz benne! Amire összpontosítasz, az kiteljesedik.
Ha arra figyelsz, hogy mi zavar a másikban, akkor folyton csak azt látod meg, hogy mi mindennel idegesít, és már a jó dolgoknak sem fogsz tudni örülni. Válaszd hát a jót, és meglátod, egyre több lesz belőle!
 
2.) Nem a te feladatod megváltoztatni a másikat!
 
A te feladatod az, hogy szeresd a párodat úgy, ahogy van! Fogadd el őt kisebb-nagyobb hibáival együtt!
 
3.) Vállalj felelősséget az érzéseidért!
 
Nem a párod tesz boldoggá vagy boldogtalanná! Az ő viselkedésére adott reakciód (vagy gondolatod) határozza meg, hogy boldog vagy boldogtalan leszel-e. Csak rajtad múlik!
Ha valami zavar a viselkedésében, nézz magadba! Miért idegesít téged? Talán benned is megtalálható az a tulajdonság, amit a másikban kritizálsz? Esetleg eszedbe juttat egy régi emléket? Magadon kell először változtatnod, és utána már a másikban sem fog zavarni az, ami eddig idegesített.
 
4.) Legyél jelen!
 
Szánj a másikra elegendő időt és energiát! Figyelmesen hallgasd, amikor hozzád beszél! Ne kalandozz el gondolatban! Sokan egymás mellett élnek: sok időt vannak együtt, egy szobában, de valójában alig tudnak valamit a másikról, mert mindketten a saját dolgaikkal vannak elfoglalva. Ha együtt vagytok, valóban legyetek együtt, ne csak egy légtérben!
 

 
Remélem, ezek a tanácsok neked is segítenek abban, hogy más színben lásd a párodat (vagy valamelyik barátodat/ rokonodat, hiszen a családi és baráti kapcsolatokra is ugyanúgy igazak a leírtak).
 
Szerző: Bognár Judit, pszichológiai szakértő, coach
 
Ha arra jutottál a munka-magánélet egyensúly tervezése során, hogy jó lenne munkahelyet váltanod, nézz szét aktuális állásaink között. Katt ide!
 
 
Tudod!  Jó mérnököt, jó helyre!
Schönherz Bázis 
 
(foto: Ecualingo)
 
#munkamaganelet #worklifebalance #maganelet #parkapcsolat #prioritas #karrier #karriervagycsalad #informatikusmunka #javafejleszto #cfejleszto #cprogramozo #seniorinformatikus #bmevik #schonherz #schonherzalumni #itszakerto #itspecialistjob #itjob
 
Oszd meg barátaiddal is!