Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Kösz, kiléptem! – (Na, de mi lesz a laptopon az adataimmal?)
Kösz, kiléptem! – (Na, de mi lesz a laptopon az adataimmal?)
Mi legyen a céges eszközön (pc, laptop, mobil) szereplő adatokkal a munkaviszony megszűntetésekor?

Ha egy mód van rá, ne akkor kezdjünk el ezen gondolkodni, amikor búcsút int egymásnak a munkavállaló és a munkáltató, mert az a „fordítva ülünk a lovon” esete.

Munkába lépéskor, illetve az eszköz átadása alkalmával kell az erre vonatkozó szabályzatot megkapnunk. Amennyiben ilyen szabályzattal a munkáltató nem rendelkezik, az eszköz átvétele alkalmával kérhetünk erre írásos iránymutatást, amiben legalább annak kell szerepelnie, hogy kizárólag céges használatra vagy magán használatra is kapjuk az eszközt.

Abban az esetben, ha saját géppel dolgozunk ("bring your own device" = BYOD"), ugyanúgy le kell szabályozni a céges és a magán adatok kezelését. Ez ami Magyarországon még kevésbé jellemző, tekintve, hogy a cégek rendkívül tartózkodóak amiatt, hogy a munkavállalók saját eszközei közül sok nem felel meg a vállalati IT biztonsági és felügyeleti követelményeknek.

Addig nincs is semmi baj, amíg egy ladikban evezünk, ám adódik olyan helyzet, amikor bármelyik fél úgy gondolja, hogy itt a vége. Ekkor kezdődnek a problémák.

Nézzük a Te szemszögedből

Behívatnak (vagy mész magadtól), megkapod a felmondást (vagy odaadod), amely lehet rendes, rendkívüli, illetve lehet a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetése. Amennyiben a munkáltató tulajdonát képező eszközöket le kell adnod és személyes adatokat is tárolsz rajta, a cég arra kijelölt alkalmazottjának vagy vezetőjének felügyelete mellett jogodban áll a saját adataidat lementeni és törölni. Ha saját eszközt használtál, fordított a helyzet: a céges adatokat mented le és törlöd, ugyancsak felügyelet mellett. Az átadás-átvételi eljárás így jogszerű, mindenki mehet a dolgára.

A személyes adatok mentésére, törlésére akkor is jogod van, ha utána azonnal el kell hagynod az irodát! Amennyiben a munkáltató erre nem biztosít megfelelő körülményeket, illetve időt, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalánál (NAIH) élhetsz a bejelentés jogával.

Személyes vélemény (sic!)

Az androidos készülékeken kisebb hozzáértéssel visszaállítható a törölt adatok nagy része, ezért én kérnék egy nyilatkozatot a munkáltatómtól, amelyben leírja, hogy a törölt adatokat nem áll szándékában visszaállítatni:

Olvasd el ezt is: Nem törli véglegesen adatainkat az Android

Szerző: Dr. Kustos Petra Ügyvédi Iroda

Következő cikkünk témája: A munkáltató ellenőrzési jogköre – adatvédelmi szempontból

Ha állást keresel vagy munkahelyváltáson töröd a fejed, gyere nézz szét aktuális informatikus állásaink között. Katt ide!

Tudod!  Jó mérnököt, jó helyre!

Schönherz Bázis