Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Kalifornia rábólintott az önvezető autók első tesztjeire
Kalifornia rábólintott az önvezető autók első tesztjeire
Az Audi és a Google megkapta a zöld jelzést önvezető autók tesztelésére Kalifornia államtól.
 
Kalifornia állam neve már évtizedek óta összecseng az autókkal, és most az Audinak és a Google-nek egyaránt engedélyt adtak autonóm gépjárművek vezetésére.
 


 
Az Audi elmondta, hogy az engedélyt azon a napon adták ki, amikor az új, önvezető autók tesztelésére vonatkozó állami előírások hatályba léptek.
 
Az Audi közölte továbbá, hogy Európában és más olyan amerikai államokban, ahol a tesztelés engedélyezett, már korábban is tesztelték az önműködő autókat, pl. a SARTRE projektben. nban különösen fontos „próbaterep”, hiszen a cég elektronikai kutató laboratóriuma (ERL) is az államban van.
 
Az ERL nevű laboratórium az Audi anyavállalatának, a Volkswagennek a tulajdonában van, és a szilícium-völgybeli Belmont városában található.
 


 
A Google májusban rántotta le a leplet önvezető prototípusáról, amely a tervek szerint öt-hat év múlva kerülhet piacra.
 
A Google úgy tervezi önvezető tesztautóit, hogy azok megfeleljenek a kaliforniai szabványoknak, melyek előírják, hogy a tesztjárműveket kézi vezérléssel is lehessen működtetni.
 


 
„Miután a járműveket összeszereljük, egy átmeneti kormányt és ellenőrzési rendszert rakunk be” – tette közzé a Google egy aktuális blogposztban. „Miután a prototípusok tesztelése véget ér és megkapjuk a szükséges engedélyeket, a kézi vezérlést törölni fogjuk a járművekből. Végtére is ezeket az autókat azért tervezzük, hogy emberi irányítás nélkül üzemeljenek.”
 
Nevadában, Floridában és Michiganben szintén elfogadták az önvezető autók közúti tesztelését engedélyező jogszabályt. Az Audi kiemelte, hogy 2012-ben ők kaptak Nevada államban elsőként autonóm gépjármű vezetését engedélyező rendszámtáblát.
 
A Nissan 2020-ra tervez önvezető autót piacra dobni.
 
Te melyiket választanád? :)
 
Mi a véleményed az önvezető autók normál közlekedésbe való beilleszkedéséről?
Szerinted elég biztonságosak vagy lehetnek miattuk balesetek?
 
Írd meg nekünk az allas[kukac]schonherzbazis.hu e-mail címre!
 
***
 
Ha kreatív, kihívásokkal teli, minőségi mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen. Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!
 
Schönherz Bázis – Jó mérnököt jó helyre!
 
***
 (Forrás: CNN, szerő: Aaron Smith, képek: CNN, BBC)
 
#onvezetoauto #selfdrivingcar #autonomvezetes #autonomdriving #audi #goog #mernokallas # informatikusallas #felmondas #elbocsatas #munkamaganelet #worklifebalance #maganelet #parkapcsolat #prioritas #karrier #karriervagycsalad #informatikusmunka #javafejleszto #cfejleszto #cprogramozo #seniorinformatikus #bmevik #schonherz #schonherzalumni #itszakerto #itspecialistjob #itjob
 
 
Oszd meg barátaiddal is!