Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Hírek a CES 2015-ről
Hírek a CES 2015-ről
Íme a CES (Consumer Electronics Show) legszuperebb dolgai!
 
A Sling TV az internetre hozza az ESPN-t

 

A Dish bejelentette, hogy hamarosan olyan szolgáltatást kínál, ami magába foglalja az ESPN-t, az ESPN 2-t és még néhány csatornát mindössze 20 dollár/hó összegért. Végre lehetőség adódik arra, hogy sportot nézhessünk online, ami óriási hír. És ha ez még nem lenne elég, már tervezik, hogy a szolgáltatást kiterjesztik különböző platformokra, pl. Roku, Amazon TV, Xbox, Windows és OS X.

Jönnek a 4K Blu-Ray lejátszók
 

 
Ez a játékszer még nem elérhető, de hamarosan az lesz! A Panasonic bejelentette a 4K-s Blu-Ray lejátszók érkezését, amelyet 2015. végére, ’16. elejére várhatunk. Habár a legtöbb ember valószínűleg nem fog vásárolni az első szériából, most betekintést kaptunk, hogyan fog működni a 4K média. A 4K lemezek lejátszásához szükség van új hardware-re, de feltehetőleg régi lemezeketet is le tudunk majd vele játszani. Sajnos ezt nem hozták nyilvánosságra, de úgy sejtjük, minimum 1080p Blue-Ray támogatás várható (és remélhetőleg DVD-k is). Ennél még fontosabb, hogy a videó minősége jóval magasabb lesz, mint a streaming. Míg a Netflix is 15 Mbps-el, a helyi lejátszó 50 Mbps vagy többel hajtja a lemezeket. Ha még bizonytalan vagy, hogy biztonságos-e már 4K-s kijelzőt vásárolnod, talán jobb, ha még vársz egy kicsit.
 
Az Android Auto (drága) vezérlőegységet kap


 
Amikor először hallottunk az Android Auto-ról, szépnek tűnt, de rögtön felmerült bennünk a kérdés, hogy mennyibe kerülne egy vezérlőegység, ami támogatja azt. Most már tudjuk: sokba. Míg néhány gyártó nem jelentette be az árakat (vagy termékeket), a Pioneer kijelentette, hogy a legolcsóbb készülék 700 dollár körül lesz. A Kenwood és a Parrot is kijön hasonló készülékekkel, amelyek szintén több száz dollárba kerülnek majd. És akkor még számoltuk bele a telepítési költségeket. Ez rengeteg pénz, de jó eséllyel az okos felhasználók összedrótoznak majd egy olcsóbb megoldást.
 
Az Intel bejelentette a Broadwell-t, a Core i3-7 5. generációs processzorát
 

 
Az Intel bejelentette az idei legújabb processzorát. Az új Broadwell chipek javítják a videó minőségét és az akkumulátor élettartamát, de a legtöbb embernek valószínűleg ez nem sokat számít. Kivéve egy dolgot: most a Haswell CPU-knak csökkenni fog az áruk. Ha számítógépet építesz és pénzt szeretnél spórolni, megéri várni az év közepéig, amikor is a legújabb Broadwell processzorokat kiadják, minden másnak pedig lejjebb szállítják az árát.
 
A WEMO bemutatott egy csomó új intelligens eszközt


 
Már egy ideje odavagyunk a Belkin WEMO-jáért. Ebben az évben a cég számos új érzékelőt hirdetett ki, amelyek az otthoni automatizálásban segítenek. Most ajtó- és ablak szenzorokat, riasztó szenzort, hő-detektáló mozgásérzékelőt, sőt, egy proximity-alapú kulcstartó szenzort is kínálnak. A Belkin ezek mellett még bemutatott egy vízhasználat mérőt és számos világító egységet is. Ha már eddig is érdekelt a WEMO vagy még nem is hallottál róla, érdemes most egy pillantást vetned az újdonságaikra, megéri.
 
Természetesen ez csak néhány darab a legnagyobb újdonságok közül, többet is találsz a Gizmodo, a The Verge vagy a Wirecutter oldalán.
 
***
 
Ha kreatív, kihívásokkal teli, minőségi mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen. Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!

 
Schönherz Bázis – Jó mérnököt jó helyre!
 
***
#ces2015 #cesnews #ces #programozoallas #seniordeveloper #developerjob #javajob #cjob #dotnetjob #phpjob #mernokallas #informatikusallas #javafejleszto
 
(forrás: Techcrunch)
 
 
Oszd meg a hírt barátaiddal is!