Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

3 egyszerű lépés, hogy változtass karriereden és túlszárnyald legmerészebb álmaidat 2015-ben
3 egyszerű lépés, hogy változtass karriereden és túlszárnyald legmerészebb álmaidat 2015-ben
Mit jelent számodra az új év?
Ha kimagaslóan eredményes vagy a munkádban, viszont egyike vagy annak a 70%-nak, akik a Gallup felmérése szerint „nem elégedettek” a munkájukkal (magyarán halálra unják magukat), az új évvel új fejezet kezdődhet életed regényében...

Elbúcsúzhatsz attól a régi önmagadtól, aki már túl hosszú ideje fogadja el a sorsát, és már elege van mindenből.
És rögtön kezdheted azzal az új évet, hogy elhatározod: igenis többet érdemelsz ennél! Képes vagy többre! Megvan a lehetőséged, hogy többet kapj az élettől, hogy jobban érezd magad és több pénzt keress!
Cikkünkben azokat a lépéseket mutatjuk be, amelyek segítségével mindezt elérheted. Először is ki kell találnod, hogy merre tartasz.

Mutatunk 3 egyszerű lépést ahhoz, hogy változtass karriereden és meghaladd legmerészebb álmaidat 2015-ben.

„– Lenne szíves megmondani, merre kell mennem?
– Az attól függ, hová akarsz jutni – felelte a Macska.
– Ó, az egészen mindegy – mondta Alice.
– Akkor az is egészen mindegy, hogy merre mégy – mondta a Macska. – Csak menj, menj, ameddig...
– Ameddig valahová el nem jutok – fejezte be Alice.
– Valahová okvetlen eljutsz - mondta a Macska –, ha elég sokáig mégy.”

(Alice Csodaországban: Alice és a Nevető Macska párbeszéde)

Egyszer mind eljutunk valahová. Viszont, ahogy az az Alice Csodaországban párbeszédében is szerepel, ha nem tudod, merre mégy, akkor bármelyik út megteszi.
Vágjunk is bele, és vegyük át azt a három lépést, aminek segítségével megtalálhatod valódi célodat!

1. lépés: Határozd meg a kiindulópontot!

Ha épp a sivatag közepén állsz, és azt mondod magadnak, „Floridába akarok menni, ahol szeretnék egy partra néző házat, és életem végéig nyugalomban akarok élni az óceán mellett”, de fogalmad sincs róla, hogy jelenleg hol is tartasz, akkor az is homályos lesz, hogy melyik irányt válaszd.
Gyakorlatilag elvesztél. Céltalanul ábrándozol és csak reméled, hogy egyszer megleled Floridát.

Az első lépés tehát: rájönni, hogy pontosan hol tartasz jelenleg. Keress egy nyugodt helyet, ahol magadba szállhatsz és kíméletlen őszinteséggel vizsgálhatod meg magad!

Mivel lehetsz elégedett? Miben kell még fejlődnöd? Elégedett vagy a karriereddel? Mit szeretsz a munkádban? Mit nem szeretsz benne?

Csak akkor tudhatod meg biztosan, hogy mi legyen a következő lépés, ha tiszta és hiteles képed van saját magadról.

2. lépés: Határozd meg a célt!

A cél legyen például Florida. Meló a Google-nél. A munkát egy tengerparti házban végezheted. Akármi is legyen az álmod, itt az idő, hogy 100%-ban tisztázd magadnak, milyen életre, milyen karrierre vágysz!
Jól el lehet vele bíbelődni, ugyanakkor be is sokallhat tőle az ember.
Ki kell találnod, hogy mik a legfontosabb jó tulajdonságaid! Hogy mik a legnagyobb erősségeid, vágyaid. Majd azt kell kifundálnod, hogy mindezt hogyan kamatoztathatnád álmaid munkájában úgy, hogy azzal a világ hasznára válj és azt kapd, amit megérdemelsz!

3. lépés: Találd meg és szerezd meg álmaid állását!

Ha elvégzed, amit eddig tanácsoltunk, jó hírünk van.
Az első két lépésnél ugyanis sokkal könnyebb új munkahelyet találni, megnyerni a munkáltató kegyeit és megszerezni az állást.

Mivel igazolt tény, hogy boldogabbak vagyunk, ha úgy érezzük, hogy munkánkkal jó irányban változtathatjuk meg a világot, ajánlom figyelmedbe a GameChangers 500 listáját, amely a világ legnagyobb olyan cégeit sorakoztatja föl, amelyek valamilyen nemes cél szolgálatában végzik tevékenységüket.
Az ilyen „cél-tudatos” cégek közé tartoznak az olyan szervezetek, mint a TOMS (cipőmárka), a Google, a Patagonia (sportruházat) és a Whole Foods.

Egyik kollégám a The Gateway Method-nél dolgozik (ahol a munkakeresőket és a fentiekhez hasonló cégeket hozzuk össze) és egyébként a GameChangers 500 alapítója is...
Összeállítottunk számodra egy érdekes videót is, amelyben három hasznos tanáccsal segítünk megtalálni és megszerezni új állásodat.
Ajánlom, hogy nézd meg, mielőtt beadod a jelentkezésedet egy „cél-tudatos” céghez, ugyanis módszereik alapvetően különböznek a hagyományostól (a hagyományos munkakereső stratégiák nem fognak működni náluk).

Emlékezz: akár túl is szárnyalhatod legmerészebb álmaidat 2015-ben!Kezdd azzal, hogy meghatározod meg a kiindulópontot és a célt!
Ezután tedd meg a szükséges lépéseket, hogy megtaláld és megszerezd álmaid állását!

Mi is segítünk Neked ebben!

Ha kreatív, kihívásokkal teli, minőségi mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!

Schönherz Bázis – Jó mérnököt jó helyre!

***

#karriervaltas #munkavaltas #programozoallas #seniordeveloper #developerjob #javajob #cjob #dotnetjob #phpjob #mernokallas #informatikusallas #javafejleszto #villamosmernokallas

(Írta: Ryan Niessen)


Oszd meg a hírt barátaiddal is!