Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Kövess minket!

Hírek

2017 második felének legvárósabb mozijai
2017 második felének legvárósabb mozijai

Az év első hónapjaiban számtalan remek film került a magyar mozikba, és nem lesz ez másképp a hátralévő hónapokban sem. Ennek örömére ismét összegyűjtöttük Nektek azt a 10 filmet, melyekre érdemes lesz jegyet váltani. Lássuk is a felhozatalt!


Logan Lucky - A tuti balhé (Logan Lucky)


Az Ocean’s Eleven filmeket szinte mindenki ismeri, de Steven Soderbergh neve sokaknak talán nem cseng ismerősen – ez azért van, mert a különleges látásmóddal rendelkező direktor az elmúlt néhány évben inkább a TV felé vette az irányt, de most egy olyan projekttel tér vissza a nagyvászonra, amit nagyon várunk már. A vígjáték és a krimi elemeit ötvöző Logan Luckyban egy vidéki testvérpár szeretne abból meggazdagodni, hogy ellopják a helyi NASCAR verseny fődíját. A humoros megnyilvánulásokat és a szélvészgyors akciókat pedig olyan nevek szolgáltatják, mint Channing Tatum, Adam Driver vagy Daniel Craig.Premier: augusztus 28.
Csábítás (The Beguiled)


Az amerikai polgárháború sok kényszerhelyzetet szült. Egy ilyet mutat be Sofia Coppola legújabb mozija is, melyben egy sérült katona egy bentlakásos leányiskolában talál magának menedéket, de a helyzet szülte furcsaságok előbb-utóbb mindenki elméjét megmérgezik féltékenységgel vagy éppen árulással. Az izgalmas viszonyokat feszegető Csábítás a cannes-i filmfesztivált is megjárta már idén, többnyire pozitív visszajelzésekkel, így joggal bizakodhatunk egy kiváló élményben.Premier: szeptember 7.
Az (It)


Stephen Kinget feldolgozni mindig rizikós vállalkozás, hiszen legalább annyi rossz adaptáció született a kultikus író műveiből, mint amennyi jó. A Setét Torony finoman szólva sem váltotta meg a világot idén, de talán ezért is bízhatunk az „Az” című bohóc-horrorban. Na meg azért, mert az előzetesen napvilágot látott anyagok rendkívül érdekesnek és hátborzongatónak tűnnek, noha az alapfelállás nem túl egyedi: miután rejtélyes módon több gyerek-gyilkosság is sújtja Derry városát, 7 fiatal barát ered a titokzatos incidensek nyomába, melynek során egy természetfeletti szörnyre lelnek. Bizakodjunk mindenesetre!Premier: szeptember 14.
Kingsman: Az aranykör (Kingsman: The Golden Circle)


Az igencsak szórakoztatóra sikeredett 2014-es mozi után nem sokkal be is jelentették, hogy érkezik a Kingsman című ügynökparódia folytatása és idén ősszel már nézhetjük is a következő fejezetet, melyben a világuralomra törő, újdonsült főgonosznak sikerül felrobbantani a Kingsman főhadiszállását. Így az összesen 2 túlélű ügynök kénytelen szövetkezni a hozzájuk hasonló, de amerikai testvérszervezettel. Egy folytatás esetében mindig kérdőjeles, hogy sikerül-e megugrani azt a szintet, amit az első rész felállított, de nehéz lenne elképzelni a csalódást, hiszen alig történt változás a felállásban az eredetihez képest.Premier: szeptember 28.
Szárnyas Fejvadász 2049 (Blade Runner 2049)


Az 1982-es Szárnyas Fejvadász minden idők egyik legtöbbet emlegetett sci-fije, így nem meglepő, hogy mindenki óriási kíváncsisággal várja a folytatást, már csak azért is, mert ugye több, mint 4 évtizedet kellett rá várni. Hogy pontosan miről fog szólni a sztori, az még homályos, de ha figyelembe vesszük, hogy Harrison Ford mellett Ryan Gosling, a kamerák mögött pedig Denis Villeneuve (Fogságban, Érkezés) tűnik fel, kétség sem férhet hozzá, hogy egy ízig-vérig minőségi produkció fog bemutatkozni nemsokára.Premier: október 5.
Budapest Noir


A hazai filmgyártás kétségkívül fellendülni látszik, minek egyik bizonyítéka, hogy kezdenek megjelenni az egyre igényesebb műfaji filmek is. A Martfűi rém vagy a Kincsem által megkezdett fonalat követheti a Budapest Noir, ami a címhez illően egy véres gyilkossági ügyet göngyölít fel az 1930-as évek Budapestjén. Amennyi nyom, annyi rejtélyes szál, de vajon ki szeretné és ki nem, hogy az igazság napvilágot lásson?Premier: november 2.
Thor: Ragnarök


A szuperhős filmeket gyakran éri az a vád, hogy mindegyik egy és ugyanazon szerkezetre van felépítve. Ebben van is valami, de az új Thor filmmel kapcsolatban másra számíthatunk, ha tudjuk, hogy a rendező az ausztrál Taika Waititi lesz, aki többek között olyan elborult vígjátékokat is rendezett, mint az áldokumentarista stílusban elkészített Hétköznapi vámpírok. Egyelőre nehéz elképzelni, hogy ez a fajta egyedi humor miként jelenhet meg egy szuperhős filmben, de abban biztosak lehetünk, hogy nem egy sokadik Marvel mozit fogunk kapni.Premier: november 2.
Gyilkosság az Orient expresszen (Murder on the Orient Express)


Agatha Christie regényét bizonyára sokan ismerik, így nekik nem tartogat annyi izgalmat a történet újrafeldolgozása, mint az új nézőknek. Sajnos az efféle, 1 nagy rejtélyre, gyilkos személy kérdésére felhúzott történeteknek az a hátránya, hogy ha már tudjuk, ki a tettes, nem az igazi az élmény… amennyiben viszont nem áll rendelkezésünkre a történet ismerete, nagyon izgalmas nyomvadászatba kezdhetünk, melyhez igazi sztárparádé asszisztál - Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penelope Cruz, Daisy Ridley, Judi Dench, Willem Dafoe… kell még sorolni?Premier: november 2.
Coco


Ritkán hagynak minket cserben a Pixar animációs filmjei. Elég csak a Toy Storyra, a Némó Nyomábanra vagy éppenséggel a Szörny Rt.-re gondolnunk és rögtön eszünkbe jutnak azok a kalandok, izgalmak és kicsalt nevetések, amelyek az egész család számára kedves perceket szerezhetnek. Ezúttal a történet főhőse a zenerajongó Miguel, aki szerencsés véletlenek során kerül át a holtak világába, olyan dolgokat felfedezve, amely hozzátartozóinak történetét is átírja. A színes eseménysor jó eséllyel ezúttal is egyszerre fogja megszólítani a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt a különböző olvasataival.Premier: november 23.
Star Wars 8: Az utolsó Jedik (Star Wars: The Last Jedi)


Minden mozirajongó számára kis túlzással népünnepély, amikor új Star Wars film kerül a terítékre, márpedig idén is számíthatunk a kedvenc lézerkard-forgatóinkra. Ezúttal az Ébredő erőben megismert Rey epikus történetét követhetjük tovább, természetesen Finn, Poe és Luke Skywalker társaságában. A hírek szerint új helyszínekkel és új lényekkel is megismertet bennünket a filmsorozat 8. számozott része, így hát ismét lesz mit felfedezni a nagy izgalmak közepette!Premier: december 14.


***

Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minõségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!