Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

15 dolog, ami miatt nem kell elnézést kérned (még ha te szükségét is érzed)
15 dolog, ami miatt nem kell elnézést  kérned (még ha te szükségét is érzed)
Gyakran azért kérünk elnézést, mert túl sokat aggodalmaskodunk azon, hogy mások mit gondolnak, vagy mert mások érzéseit saját szükségleteink elé helyezzük. Számos olyan helyzet van, amikor egyszerűen nem kell bocsánatot kérni.
 
Íme, 15 dolog, ami miatt soha nem kell elnézést kérned, még ha te szükségét is érzed.
 
1. Soha ne kérj elnézést azért, mert szeretsz valakit!
 

 
Örülj annak, hogy tudsz szeretni! Sok embert éli úgy az életét, hogy esélyt sem mer adni a szerelemnek. Nem számít, hogy kit szeretsz, vagy hogy viszontszeret-e az illető. Maga a tény a fontos: képes vagy szeretni!
 
2. Soha ne kérj elnézést azért, mert nemet mondasz!

 

A saját határaid tiszteletben tartása az önbecsülés jele. Soha ne kérj elnézést, ha azért utasítasz vissza valamit, mert nem tudnád tökéletesen teljesíteni. A „nemet mondás” képessége a jó vezetők ismérve.
 
3. Soha ne kérj elnézést azért, mert az álmaidat követed!


 
Ne a múltban élj! Soha ne kérj elnézést azért, mert az álmaidat követed, hiszen ezek az álmok tesznek azzá, aki vagy. Akkor lehetsz csak boldog, ha álomvilágban élés helyett megéled az álmaidat!
 
4. Soha ne kérj elnézést azért, mert magadra is fordítasz időt!
 

 
Soha nem leszel sikeres és boldog, amíg nem foglalkozol saját magaddal. Soha ne hanyagold el a saját szükségleteidet és fordíts időt azokra a dolgokra, melyek boldoggá tesznek!
 
5. Soha ne kérj elnézést amiatt, hogy miket tartasz fontosnak!
 

 
Soha ne hagyd, hogy mások véleménye elbizonytalanítson abban, hogy mit tartasz fontosnak. Elsősorban mindig a saját céljaidat tartsd szem előtt! Ha neked fontos valami, akkor az fontos. Akiknek valóban fontos vagy, azok tiszteletben fogják tartani a döntéseidet.
 
6. Soha ne kérj elnézést azért, mert kilépsz egy mérgező kapcsolatból!
 

 
Soha ne kérj elnézést, ha olyasvalakivel szakítasz, aki fájdalmat okoz neked. Hatalmas lépés, ha megérted, hogy egy egészségtelen kapcsolat megakadályozza, hogy a maximumot hozd ki magadból. Légy büszke és olyan emberekkel vedd körbe magad, akik értékelik a bátorságod!
 
7. Soha ne kérj elnézést a hibáidért!
 

 
A hibáid tesznek széppé és egyedivé. El kell fogadnod ezeket. Soha ne sajnáld azokat a tulajdonságaidat, melyek „tökéletlenül tökéletessé” tesznek!
 
8. Soha ne kérj elnézést azért, mert kitartasz az elveid mellett!
 

 
Soha ne kérj elnézést azért, mert kiállsz a saját értékeid, erkölcsi és etikai elveid, vallási vagy szellemi meggyőződéseid mellett. A vezetők soha nem kérnek elnézést olyan dolgok miatt, amiket helyesnek éreznek!
 
9. Soha ne kérj elnézést azért, mert nem tudod a választ!
 

 
Az állandó tudás iránti vágy megőrzi agyunk fiatalságát. Soha ne kérj elnézést, ha lehetőséged nyílik megtudni valami újat! Beismerni, hogy nem tudsz valamit, az erő és az alázat jele.
 
10. Soha ne kérj elnézést azért, mert nagyok az elvárásaid!
 

 
Soha ne kérj elnézést amiatt, mert ugyanazt várod el másoktól, mint önmagadtól! Ha nagyok az elvárásaid, az mindössze annyit jelent, hogy arra ösztönzöd az embereket, hogy a legjobbat hozzák ki magukból.
 
11. Soha ne kérj elnézést azért, mert pénzt költesz magadra!
 

 
Soha ne kérj elnézést azért, mert megleped magad valami különlegessel! A boldog és sikeres emberek tisztában vannak azzal, hogy a saját vágyaik fontos szerepet játszanak a teljes élet megvalósításában.
 
12. Soha ne kérj elnézést valaki más helyett!
 

 
Mindenki a saját tetteiért és viselkedéséért felelős! Nem kell elnézést kérned más emberek tettei miatt, még ha úgy is érzed, hogy az illető viselkedése téged is minősít.
 
13. Soha ne kérj elnézést azért, mert rosszul táncolsz!
 


Soha ne kérj elnézést azért, mert nem ismersz egy táncot, vagy mert egyszerűen nem megy jól egy mozdulatsor. A tánc öröme minden kínos helyzetért kárpótol!
 
14. Soha ne kérj elnézést azért, mert késve reagálsz egy e-mailre vagy egy telefonhívásra!
 

 
A sikeres emberek megértik, hogy minden embernek van egy fontossági sorrendje, ami miatt esetenként késve válaszolhat e-mailekre és telefonhívásokra. Soha ne kérj elnézést azért, mert nem válaszolsz azonnal valakinek, mivel épp fontosabb dolgot kell elintézned.
 
15. Soha ne kérj elnézést azért, mert őszinte vagy!
 

 
Az erős emberek igazat mondanak! Soha ne kérj elnézést azért, mert erős vagy! Még ha fáj is az igazság, az őszinteség előnyei messze kárpótolnak a kezdeti fájdalomért.
Légy hű magadhoz és ne azzal foglalkozz, hogy mit gondolnak mások! Ha túl sokszor szabadkozol vagy olyankor is elnézést kérsz, amikor semmi szükség rá, akkor idővel csökkeni fog az önbecsülésed. Tartogasd az „elnézést kérek”-et azokra az esetekre, amikor valóban hibáztál!
 
***
 
Ha kreatív, kihívásokkal teli, minőségi mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen. Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!
 
Schönherz Bázis – Jó mérnököt jó helyre!
 
***
 
(Szerző: Missy Yost)
 
#informatikusdiploma #mernokinterju #muszakiinterju #lelkifajdalom #lelkibetegseg #betegseglelkioka #sikerteleninterju #visszautasitas #mernokallas #informatikusallas #felmondas #elbocsatas #munkamaganelet #worklifebalance #maganelet #parkapcsolat #prioritas #karrier #karriervagycsalad #informatikusmunka #javafejleszto #cfejleszto #cprogramozo #seniorinformatikus #bmevik #schonherz #schonherzalumni #itszakerto #itspecialistjob #itjob
 
 
Oszd meg barátaiddal is, hogy akkor kérjenek elnézést, amikor valóban szükséges!