Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

12 menő tény a kódolásról és programozásról, amit nem tudtál
12 menő tény a kódolásról és programozásról, amit nem tudtál

Mindenki erről beszél: Szülők, tanárok, igazgatók, mind egyetértenek abban, hogy a kódolás és programozás megfelelő elsajátítása nagyon is releváns a tanulók számára a mai világban. Ezért a legtöbb iskola próbál minél interaktívabb és izgalmasabb módszereket találni, hogy mind az oktatók, mind a diákok megtanuljanak egy virtuális robotot programozni, vagy képesek legyenek úgy általában kódolni.


De mire is ez a felhajtás? Miért szükséges megtanulni a diákoknak jól programozni? Röviden és tömören: a kódolás maga a jövő. A diákok bármilyen szakmát, karriert választanak majd, a programozás a mindennapjaik része lesz. Nemrég megjelent felmérések szerint a programozásra épülő munkák 67%-a nem technológiai területen van: azért ez elég meglepő!Ezzel a cikkel szeretnénk megosztani pár információt a programozásról, amit valószínűleg még nem tudtál, és ami várhatóan teljesen új megvilágításba helyezi a témát. Abban az esetben, ha az itt felsoroltakkal már mind tisztában voltál, oszd meg ezeket a diákjaiddal is, és bátorítsd őket, hogy még ma kezdjenek el megtanulni kódolni, vagy  a saját virtuális robotjukat programozni.


12 érdekes tény a kódolásról, amiről fogalmad sem volt:


1. A valaha élt első programozó egy nő, Ada Lovelace volt, aki az 1800-as években egy mechanikus számítógépen dolgozott.

2. Ahogy korábban már említettük, a legújabb tanulmányok szerint a  kódolóimunkák majdnem 70%-a nem technológiai területen van

3. Az első számítógépes vírust 1983-ban készítették.

4. Az első számítógépes játékot 1961-ben készítették.

5. A számítógépes „bug” elnevezést egy valódi bogár ihlette, Grace Hopper nevéhez fűződik (1947).

6. Mára már több mint 700 különböző programozási nyelv létezik. Minden hozzáértő azt ajánlja, hogy a simább és könnyebb tanulás érdekében a gyerekek vizuális szerkesztővel és block alapú programozási nyelvvel kezdjenek.7. Az első programozási nyelv (per sé) a Fortan volt, és az 50-es években hozták létre.

8. Majdnem minden elektromos eszközt be kell programozni. Gondoltad volna?

9. Mivel a legtöbb programozási nyelv hasonló felépítésű, sokkal egyszerűbb új nyelvek megtanulása, ha már korábban sikerrel elsajátítottunk egyet.

10. A számítógépek bináris kódot futtatnak, tehát a szoftverük csak 0-kát és 1-eseket használ.

11. A programozásnak további nagyon hasznos kognitív előnyei is vannak: fejleszti a probléma megoldó képességet, analitikus, kreatív és számítási gondolkodást, a vezetői képességeket és még a csapatmunkát is.

12. A jövőben a programozási ismeretek olyan alapvetők lesznek, mint most az írás: mindegy milyen szakmát választ az ember.


(Forrás)


***

Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!


2021.01.27.