Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

10 bámulatos dolog, amit akkor tapasztalsz, ha magadat adod
10 bámulatos dolog, amit akkor tapasztalsz, ha magadat adod
Amikor még kisgyerek voltál, volt egy személyiséged, voltak hibáid, illetve imádnivaló tulajdonságaid és szokásaid, amik egy kisemberré tettek. Ahogy felnőttél, a társadalom hatásai, a körülötted lévő emberek, az élettapasztalatod és a genetikai hajlamok továbbformáltak azzá, aki ma vagy – de érdemes alaposan körbejárni ezt a dolgot.
Felnőttként úgy alakítod mentális képességeidet, hogy jövőbeli elképzeléseidhez igazítsd viselkedésed és személyiséged, illetve ahhoz, amit szerinted mások elvárnak tőled. Bár a felnőtt lét nagy előnyének számít, ez könnyen párkapcsolatbeli problémákhoz vezethet, illetve személyes fejlődésedet és sikereidet is befolyásolhatja. Amikor nem magadat adod vagy megjátszod a saját személyiségedet, akkor nem csak a rövidtávon jelentkező kihívásokkal kell szembenézned: a hosszú távú életcéljaid is komolyan sérülhetnek.
 
Ha már egyszer van egy saját személyiséged, légy önmagad és lépj a saját utadra azzal, hogy erősségeidet, hibáidat, furcsa dolgaidat és valós személyiségedet mutatod az embereknek! Egy csodás új világ nyílik majd meg előtted!
 


 
1. A megfelelő embereket vonzod majd magadhoz
 
Ha nem magadat adod, akkor nem azok az emberek vesznek körül, akik támogatják személyes fejlődésed, illetve segítenek céljaid megvalósításában. Meglehet, eleinte jó ötletnek tűnhet azt tettetni, hogy neked jó az az élet, amit élsz, de ha ez nincs összhangban a valódi személyiségeddel, akkor ezzel csak annyit érsz el, hogy a többi ember szemében hiteltelennek tűnsz. Épp ezért ezek az emberek nem valószínű, hogy úgy állnak majd hozzád, ahogyan azt te szeretnéd. Ha viszont viselkedésed összhangban van erőségeiddel, hibáiddal és a lelked mélyén megfogalmazott céljaiddal, akkor a megfelelő emberek vesznek majd körül, akik segítenek céljaidat elérni.
 

(Foto by SPOT, Schönherz Qpa)

2. Több pénzt fogsz keresni
 
Az emberek emberektől vásárolnak. Mindenki azokkal az emberekkel tölti legszívesebben szabadidejét, akik a legbensőbb érzelmi igényeit kielégítik. A pénzköltéssel sincs ez másképp: az emberek akkor hajlamosak leginkább pénzt költeni, amikor érzelmileg „rendben vannak”. Ha igazi énedet adod, amikor kapcsolatba kerülsz más emberekkel, akkor jobb kapcsolatot alakíthatsz ki a munkatársakkal, főnökökkel, fogyasztókkal és ügyfelekkel. Nem számít, hogy ügyfélszolgálaton, egészségügyben, értékesítésben vagy oktatásban dolgozol. Minden munka megköveteli az emberi kapcsolatokat a fejlődéshez. Ha magadat adod, és igaz, őszinte emberként lépsz kapcsolatba az emberekkel, akkor törekvéseidet személyes és pénzügyi fejlődés koronázza majd.
 


 
3. Meg fogod találni a megfelelő partnert
 
Csak akkor találod majd meg „az igazit”, amikor önmagad adod. Persze azzal is elérhetsz sikereket, ha másnak mutatod magad, de az idő múlásával bosszús leszel, bűntudatot vagy megbánást érzel majd, amikor rádöbbensz, hogy a valódi éned szükségletei nem elégülnek ki és a párod sem a valódi énedre számított. Légy természetes, és egymásra találtok a hozzád illő személlyel, aki majd boldoggá tesz, és akivel – még a nehézségek ellenére is – úgy érezheted majd, hogy valóban tartozol valakihez!  
 4. Bízni fognak benned az emberek
 
Ha valóban önmagad adod, akkor a veled kapcsolatba kerülő emberekben konzisztens kép fog kialakulni rólad. Ha az emberek elhiszik, hogy az vagy, akinek mondod magad és hogy őszintén cselekszel, akkor jó eséllyel bíznak majd rád kisebb-nagyobb feladatokat, döntéseket és felelősségeket. Ha megbíznak benned, akkor sikeresebb lesz karriered, rendben lesznek a személyes kapcsolataid, és magabiztosabban kommunikálhatsz az emberekkel
 
5. Magabiztosabb leszel
 
Ha szerepeket próbálsz játszani, az önbizalmad is megcsappanhat. Miért? Azért, mert ha nem magadat adod, akkor állandóan amiatt aggodalmaskodsz, hogy egy bizonyos esetben milyen szerepet kell játszanod ahhoz, hogy jó hatást gyakorolj az emberekre. Ha gyorsan és gyakran kell váltanod a személyiségeid között, akkor nem tudsz tiszta fejjel döntést hozni, ami rossz döntésekhez vezet. Ha állandóan rossz döntéseket hozol, akkor pedig előbb-utóbb kiábrándulsz magadból, ami alacsony önbecsüléshez és önbizalomhoz vezet
 


 
6. Több energiád lesz
 
Hitelesen élni jó érzés! A megfelelő embereket, lehetőségeket vonzod így magadhoz, sőt akár a pénzügyekre is kedvezően hathatsz ezzel. Ha a számodra természetes mederben éled az életed, boldogabb leszel, ami serkenti az endorfinok felszabadulását. Ezek olyan hormonok, melyek természetes módon fokozzák az energiát, illetve az ember hangulatát és pozitív hozzáállását. Ez egy ciklikus folyamat: amikor jól érzed magad, akkor jól nézel ki, jól dolgozol és „bevonzod” a jót. Ez a sok „jóság” gondoskodik az életedhez szükséged energia legnagyobb hányadáról.
 
7. Jobban fogsz aludni
 
Ha elfogadod önmagad, akkor pozitív érzelmek szabadulnak majd fel benned. Minél jobban érzed magad, annál kevesebb gondod lesz. Minél kevesebb gondod van, annál kevesebb időt töltesz az ágyban fekve döntéseid, jövőd és tetteid miatt gyötrődve. Ez azt jelenti, hogy több időd lesz aludni, pihenni és több időt tudsz majd magadra fordítani, viszont kevesebb időt töltesz majd az ágyban hánykolódva azon töprengve, hogy mit gondolnak rólad mások, vagy hogy miként tudsz pozitív hatást gyakorolni az emberekre
 


 
8. Kevésbé lesz stresszes az életed
 
Sokkal egyszerűbb magadat adni, mint örökösen csak megjátszani magad. Amikor az utóbbit teszed, állandóan hazugságokat kell gyártanod, stresszelsz a külsőd miatt, és minden kimondott szó előtt magadban rágódsz. Ha csak egyszerűen MAGAD adod, akkor nem kell amiatt aggódnod, hogy mit mondtál vagy tettél a múltban, mit gondolnak rólad mások, vagy hogy miként kell cselekedned különböző szituációkban. A szívedben béke van, mert őszintén élhetsz.
 
9. Igaz embernek látnak majd
 
Ha magadat adod, akkor konzekvens kép alakul ki rólad az emberekben. Igaz ez, ha személyesen kerülsz velük kapcsolatba, ha a közösségi oldalakra kiírt üzeneteidet követik, vagy ha csak történeteket hallanak rólad. Ez a konzisztencia mind személyes és szakmai értelemben pozitív hatással van a hitelességedre és megbízhatóságodra, illetve rokonszenvet ébreszt irántad az emberekben.
 
10. Boldogabb leszel
 
A fent leírt dolgok boldogabbá tesznek, és mind személyes, mind szakmai lelki béke eléréséhez segítenek. A boldogság alapja az a képesség, amellyel képes vagy békés szívvel elfogadni a saját nagyságod. Ha elfogadod a valódi természeted, könnyebben meg tudod valósítani ezt a békét, amit nagy öröm és boldogság követ majd!
 


 
Most már te is láthatod: úgy érdemes élni az életed, hogy a legjobb és legrosszabb tulajdonságaidat egyaránt elfogadod és a világ elé tárod (természetesen a túlzásokat elkerülve). Nem számít, hogy ki akartál lenni a média által befolyásolt múltban, ideje elengedni ezeket a hamis képzeteket és belépni abba a csodákkal teli életbe, amit csak TE tudsz létrehozni!
 
 
***
 
Ha kreatív, kihívásokkal teli, minőségi mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen. Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!
 
 
Schönherz Bázis – Jó mérnököt jó helyre!
 
***
 
(Szerő: Kristen Brown, képek: netdna-cdn, vik.bme.hu, Myhox, Quotesthoughts, Goodread, Nordiccomfort, Vk, Sunnyskiz)
 
#legyonmagad #beyourself #onismeret #onmegvalositas #mernokallas #informatikusallas #felmondas #elbocsatas  #munkamaganelet #worklifebalance #maganelet #parkapcsolat #prioritas #karrier #karriervagycsalad #informatikusmunka #javafejleszto #cfejleszto #cprogramozo #seniorinformatikus #bmevik #schonherz #schonherzalumni #itszakerto #itspecialistjob#itjob
 
 
Oszd meg barátaiddal is!